Díky, že jste mě podrželi, když jsem pil, vzkázal basák Adam Clayton z U2 spoluhráčům z kapely

ČTK ČTK
27. 6. 2017 13:11
Baskytarista irské rockové skupiny U2 Adam Clayton poděkoval během přebírání ceny charitativní organizace MusiCares kolegům z kapely za podporu v době, kdy bojoval se závislostí na alkoholu.
Adam Clayton z U2 hovoří o alkoholismu. | Video: YouTube

Baskytarista kapely U2 Adam Clayton dostal Cenu Stevieho Raye Vaughana za podporu fondu MusiCares, který hudebníkům pomáhá s léčbou závislostí.

Během ceremonie hovořil o své ještě nedávné závislosti na alkoholu i o tom, jak se díky přímé pomoci od kytaristy Erica Claptona rozhodl s alkoholismem skončit. 

"Bál jsem se, že bez alkoholu už nebudu moct být v kapele, protože žijeme, hrajeme a děláme byznys v noci," řekl. "Eric nic nebarvil narůžovo. Prostě mi řekl, že musím změnit život, dal mi kontakt na léčebnu a dodal, že toho nebudu litovat." Během léčby ho prý podpořil i Pete Townshend z kapely The Who.

Mám tři skvělé přátele. Díky za to

Zásadní pro něj však byla důvěra kolegů z U2. "Mám tři skvělé přátele, Bona, Edge a Larryho. Ti mě na mé nové cestě velmi podporovali," řekl. "Jsem jim za jejich přátelství, podporu i za to, co jsme spolu prožili, velmi vděčný. Máme spolu dohodu. V naší kapele se nikdo nestane obětí neštěstí. Buď přijdeme domů všichni, nebo nikdo z nás. Nikoho neponecháme svému osudu. Děkuji, že ctíte tento slib a že jste mi umožnili být ve vaší kapele," řekl Clayton.

Společně s U2 zahrál několik hitů - Stuck in a Moment You Can't Get Out Of, Vertigo nebo I Will Follow.

U2 jsou aktuálně na turné k jejich nejslavnější desce The Joshua Tree, která slaví třicetileté výročí.

 

Právě se děje

Další zprávy