Dcera Indiana Jonese? Prý Portmanová

Jitka Gráfová
12. 7. 2006 12:35
Hollywood - Kráska Natalie Portmanová si možná zahraje dceru známého filmového archeologa ve čtvrtém pokračování kultovní série.

Zprávu o tom, že by se hrdinka Hvězdných válek mohla objevit v novém Indiana Jonesovi, vypustila do světa jiná herečka Karen Allenová, jež si zahrála v úvodním dílu celé série, snímku Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy.

Toto "tajemství" prozradila na jedné z besed v New Yorku, kde se diváci dočkali i promítání filmu. "Právě jsem slyšela, že Natalie Portmanová si zahraje dceru Indiana Jonese," uvedla fanouškům. Víc však neřekla. "Allenová ihned změnila téma - jako by si uvědomila, že neměla cokoliv prozrazovat," uvedla jedna z přítomných divaček.

Fanoušci doufají, že sama Allenová znovu přijme roli Marione Ravenwoodové.  Herečka, která se zapsala do paměti diváků i rolí ve filmu The Perfect Storm, však o své účasti na novém filmu moc mluvit nechtěla.

Indián Jones a chrám zkázy
Indián Jones a chrám zkázy | Foto: Aktuálně.cz

O novém Indiana Jonesovi vůbec kolují spíš dohady. Tvůrci nejprve o novému dílu prozradili, že hlavní roli přijal Harrison Ford. Ten pak do světa vypustil zprávu, že už je dokončený scénář, který se líbí jemu i režiséru Stevenu Spielbergovi.

Slavnou "indianskou" trojku samozřejmě uzavírá producent George Lucas. Děj by se měl odehrávat na konci 40. let či v letech padesátých. Kdyby mělo natáčení začít, však není jisté. Některé zdroje uvádějí, že by se diváci mohli filmu dočkat už v roce 2008.

"Pořád na tom pracujeme," řekl Lucas v minulosti MTV. "Už na tom pracujeme deset let. Myslím, že to bude skvělý film. Bude úplně jiný, ale pořád plný akce a hodně vtipný."

Indián Jones a poslední křížová výprava
Indián Jones a poslední křížová výprava | Foto: Aktuálně.cz

Definitivní záměr natočit čtvrté filmové pokračování dobrodružství známého archeologa byl oznámen v lednu 2002. První verzi scénáře psal Frank Darabont, jenže producentu Lucasovi se jeho scénář nelíbil, a místo něj později najal Jeffa Nathansona.

Poprvé se Indiana Jones objevil na filmovém plátně v roce 1981 ve snímku Dobyvatelé ztracené archy, po velkém úspěchu bylo po třech letech natočeno pokračování Indiana Jones a Chrám zkázy. Zatím poslední díl nazvaný Indiana Jones a Poslední křížová výprava vznikl v roce 1989.

Infobox

ČTĚTE TAKÉ:

Na filmy navázal televizní seriál Mladý Indiana Jones, v němž se mladý hrdina seznamuje s význačnými historickými postavami a událostmi počátku 20. století. Značná část seriálu se točila i u nás. Obliba této postavy je u fanoušků tak velká, že vzniklo i několik počítačových her.

 

Právě se děje

Další zprávy