Cocoman vydává po dvanácti letech na scéně debutové album

Kultura Kultura
12. 5. 2014 6:43
Cocoman pokřtí desku Zázraky Lucerna Music Baru. Oslovuje stále více posluchačů napříč hudebním spektrem díky kombinaci folkových textů s tanečními rytmy.
Cocoman.
Cocoman. | Foto: Cocoman

Praha - Přestože se Cocoman (vlastním jménem Adam Lanči) objevil na tuzemské hudební scéně už před dvanácti roky, teprve letos připravil vydal debutou desku s názvem Zázraky. Pokřtí ji 14. května v Lucerna Music Baru.

“Je to pro mě splněný sen. Většinu nahrávání a celou postprodukci jsem si dělal ve svém studiu, takže jsem poprvé nemusel řešit rozpočet a měl naprostou volnost. Myslím, že je to hodně dotažená deska a pokud někoho osloví, bude mít důvod se k ní vracet. Mám z toho dobrý pocit,“ dodává Cocoman.

Cocoman: Stoupám.
Cocoman: Stoupám.

Od roku 2006 Cocoman zkoumá a propaguje moderní podobu reggae a dancehall music. Jeho nepřímočaré pojetí a až folkové texty kombinované s tanečním rytmem oslovují stále více posluchačů napříč hudebnímu spektrem. Zásadní jsou jeho kompilace Sklizeň 2011 a Sklizeň 2012, díky nim pomohl mnohým místním reggae MCs. Deska Coco Jammin Sklizeň 2011 navíc získala ocenění Anděl 2011.

Se Zázraky opustil Cocoman svoji převážně digitální produkci. Velkou předností nahrávky je kapela Solid Vibes ve složení bicí Martin Kopřiva, na basu Marek Eichler, dále Petr Eichler (kytara) a Martin Červinka (klávesy).

Vydání alba podpořil Cocoman participací v projektu HitHit.cz, kde díky fanouškům vybral 114% požadované částky.

Na křtu v Lucerna Music Baru nebudou chybět ani hosté, kterými bude veterán raggamuffinu v Česku Doktor Kary, jeden ze zásadních textařů české reggae scény MessenJah. Předkapelou bude Petr Šturma - lídr reggae legendy Švihadlo, kteřý přestaví svůj nový projekt inspirovaný východními vlivy.

 

Právě se děje

Další zprávy