Co je komu do mého štěstí? ptá se zpěvák Morrissey v novém filmu England Is Mine

Hana Slívová Hana Slívová
5. 7. 2017 6:00
Do britských kin půjde na začátku srpna nový hraný film o britském zpěvákovi Morrisseym. Jmenuje se England Is Mine a věnuje se době před vznikem kapely The Smiths, již Morrissey začátkem 80. let založil s kytaristou Johnny Marrem. Ve filmu však kvůli autorským právům nezazní žádné Morrisseyho písně.
Trailer k filmu England Is Mine. | Video: YouTube / Consequence of Sound

Na začátku srpna půjde do britských kin hraný biografický snímek England Is Mine, který mapuje formativní roky zpěváka Stevena Patricka Morrisseyho (58) a jeho setkání s budoucím spoluhráčem Johnny Marrem.

The Smiths - Heaven Knows I'm Miserable Now
The Smiths - Heaven Knows I'm Miserable Now | Video: YouTube / Rhino

Morrissey proslul svými silně emocionálními písněmi v kapele The Smiths, která ovšem fungovala pouze mezi lety 1982 až 1987. Poté se Morrissey vydal na sólovou dráhu. Ve filmu ho bude hrát Jack Lowden. 

Morrissey, známý dlouhodobou kritikou britské královské rodiny, se na přípravě filmu nepodílel, a proto v něm nezazní žádné jeho písně ani texty.

Režisér Mark Gill, jenž filmem o hudebníkovi na poli celovečerních snímků debutuje, tvrdí, že scénář měl hotový ještě před tím, než svět v roce 2013 obletěla Morrisseyho životopisná kniha.

I ta se z části soustředí na hudebníkovo dětství a dospívání v Manchesteru. Je z ní patrné, že Morrissey měl sklony k melancholii, bolestínství a přísnému hodnocení všeho kolem už jako dítě.

 

Právě se děje

Další zprávy