Clint Eastwood natočí film o Američanech, kteří zabránili teroristickému útoku ve vlaku do Paříže

mdan
24. 4. 2017 10:05
Clint Eastwood se chystá natočit další snímek o hrdinech všedního dne. Celovečerní film bude pojednávat o třech mladých Američanech, kteří v srpnu 2015 zabránili teroristickému útoku ve vlaku z Amsterdamu do Paříže. Předlohou se stala kniha tří z pěti aktérů tohoto hrdinského činu.
Clint Eastwood.
Clint Eastwood. | Foto: Reuters

Filmová legenda Clint Eastwood chystá další film. Tentokrát bude o třech Američanech, kteří v roce 2015 zabránili teroristickému útoku ve vlaku do Paříže. Informaci přinesl server Deadline.

Snímek vychází z knižní předlohy zasahujících Američanů Anthonyho Sadlera, Aleka Skarlatose a Spencera Stona s názvem The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes (15:17 do Paříže: Pravdivý příběh teroristy, vlaku a tří amerických hrdinů). Sadler je voják, Skarlatos člen oregonské národní stráže a Stone armádní letec.

Eastwoodovy poslední filmy vycházejí ze skutečných příběhů lidí, kteří se ocitli ve výjimečných situacích. Snímek Sully například ukazuje pilota Chesleyho Sullenbergera, který v roce 2009 nouzově přistál na řece Hudson nedaleko New Yorku bez toho, aniž by byl někdo zraněn.

Obsazování rolí začne ještě letos

Server Deadline uvedl, že Eastwood začne s obsazováním rolí během letoška. Autorem scénáře je Dorothy Blyskal, dalšími producenty pak Tim Moore, Kristina Rivera a Jessica Meier.

Film zachytí incident z 21. srpna 2015, při kterém zachránila cestující z Amsterdamu do Paříže pohotová reakce celkem pěti mužů, včetně britského obchodníka Chrise Normana a francouzsko-amerického učitele Marka Moogaliana. Všichni zasahující dostali za svůj hrdinský čin nejvyšší francouzské ocenění - Řád čestné legie.

Útočníkem, který začal střílet ve vlaku kousek za belgickými hranicemi, byl pětadvacetiletý Maročan Ajjúb Chazzaní. Předtím, než jej pětice mužů zpacifikovala, zranil čtyři lidi.

 

Právě se děje

Další zprávy