Video: Cirk La Putyka trénuje nové představení Batacchio. Skloubí v něm magii a akrobacii

Kultura Kultura
9. 5. 2017 12:35
Oblíbený soubor nového cirkusu La Putyka nachystal na 12. května premiéru představení Batacchio, postavené na komediích 19. století. Aktuálně.cz se bylo podívat na zkoušce na domovské scéně v pražských Jatkách 78 a natočilo, jak se taková divadelní hra připravuje.
Premiérové představení Batacchio okouzlí atmosférou dávných šou plných magických triků, dechberoucí akrobacie a humoru. | Video: Zdeněk Bašus

Nové představení Cirku La Putyka Batacchio, za kterým stojí finský režisér Maksim Komaro, kolísá mezi skutečností a iluzí. Kromě tance, akrobacie, humoru a originální hudby od Jana Balcara se návštěvníci Jatek 78 mohou těšit na břichomluvectví nebo ilusionismus.  

"Všechny triky vychází z metod 19. století, pro jejich realizaci proto nebudeme využívat současnou techniku. Naše představení je primárně o dovednostech účinkujících a o kouzlech, kterých sami dokáží dosáhnout," říká Maksim Komaro o představení inspirovaném dobou, kdy kočovné společnosti ve svých představeních spojovaly všemožné druhy lidských dovedností a výtvorů.

Premiéra inscenace Batacchio je vrcholem letošní sezóny souboru, navazovat na ni bude mezi 13. až 18. května pouze pět repríz.

 

Právě se děje

Další zprávy