Chestera si vzali démoni, o kterých tak často zpíval, vzkázali fanouškům zbylí členové Linkin Park

Hana Slívová AFP, Hana Slívová
25. 7. 2017 15:29
Po třech dnech mlčení se k sebevraždě frontmana Linkin Park Chestera Benningtona vyjádřili jeho přátelé z kapely. Fanouškům na webu vzkázali, že zpěváka za mikrofonem nikdo nenahradí. Potvrdili také, že ho dohnali jeho "démoni".
Chester Bennington z Linkin Park.
Chester Bennington z Linkin Park. | Foto: Linkin Park

Budoucnost numetalové kapely Linkin Park je po smrti zpěváka Chestera Benningtona nejistá. Po třech dnech mlčení a truchlení se k situaci vyjádřili zbylí členové, kteří poděkovali za podporu a vyjádřenou účast.

"Zbylo tu po tobě místo, které nikdo nikdy nemůže zaplnit. Tvůj bouřlivý, vtipný, ctižádostivý a milý hlas nám už teď chybí," napsala kapela v prohlášení.

"Snažíme se nezapomínat, že démoni, kteří si tě vzali k sobě, byli součástí toho všeho. Právě o nich jsi tak často zpíval a díky tomu si tě tolik fanoušků zamilovalo. Nebojácně jsi je pojmenoval, a tak jsi nás spojil. Měl jsi to největší srdce a měl jsi ho na dlani."

Linkin Park, kteří na příští týden chystali start turné, dále vzkázali, že Bennington před sebevraždou mluvil o společných plánech.

"Netušíme, jak bude vypadat budoucnost kapely. Ale víme, že díky tobě jsme žili lepší životy, za což ti děkujeme," napsali v prohlášení.

V ten den by měl narozeniny Chris Cornell

Bennington se oběsil doma v Los Angeles za pomoci opasku v den, kdy by oslavil 53. narozeniny jeho dobrý kamarád Chris Cornell ze Soundgarden. Ten si vzal stejnou cestou život letos v květnu. Bennington na Twitteru poté zveřejnil vzkaz, který mu napsal. 

Frontman Linkin Park jako dítě prožil zneužívání a později bojoval se závislostí na drogách a alkoholu. Zanechal po sobě šest dětí. Tři měl s aktuální partnerkou Talindou. 

Kapela na svém webu zveřejnila také kontakty na nejrůznější linky bezpečí a krizová centra, jež by mohly být k užitku všem, kteří se potýkají se stejnými problémy jako Chester Bennington.

Zpěvák Linkin Park se oběsil. Chester Bennington už v minulosti o sebevraždě uvažoval. | Video: Reuters
 

Právě se děje

Další zprávy