Ceny MTV připomněly Michaela Jacksona

Ceny MTV připomněly Michaela Jacksona
,,Někdy je potřeba o něco přijít, abychom to doopravdy dokázali ocenit. Ano, Michael Jackson byl jenom člověk, ale taky to byl král. Ať žije král," pronesla v osobně laděné vzpomínkové řeči Madonna.
MTV Video Music Awards již podruhé v řadě moderoval britský komik Russel Brand, který se vyžívá v ostřejším humoru, než je mnohdy americké publikum schopné snést. ,,Jasně, že není pěknej pohled na naštvané lidi, ale podle mě to tomu dodá trochu rajcu. Kouzlo přímého přenosu."
Michaelova sestra Janet se na veřejnosti objevila poprvé od červencové tryzny v losangeleském Staples Centre. Na MTV VMA předvedla skladbu Scream včetně choreografie z videoklipu - jediný společný duet, který kdy s bratrem natočila.
Green Day převzali cenu za nejlepší rockové video ke skladbě 21 Guns.
Foto: Reuters
Kultura Kultura
14. 9. 2009 10:45

MTV při nedělím ceremoniálu Video Music Awards splatila dluh umělci, s kterým žila od svých počátků v dokonalé symbióze. Jackson jako první interpret totiž dokonale pochopil možnosti média, které v koncentrované formě dokáže propojit možnosti hudby, filmové vizuality a taneční choreografie. Sám tento tvar dovedl k absolutnímu spektáklu. Tedy k něčemu, co dnes představuje esenci MTV.

 

Právě se děje

Další zprávy