Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Centrum Liberce znovu ožilo v jedinečném designovém projektu Grand Hotel Imperial

komerční obsah
24. 10. 2016 12:29
Profesionální architekti a designéři spojili v Grand Hotelu Imperial své síly a vytvořili unikátní projekt: OJEDINĚLOU KOLEKCI DESIGNOVÝCH POKOJŮ.
Foto: komerční obsah

Na začátku byla vize – tu měl liberecký hoteliér Lukáš Pytloun, sám častý návštěvník hotelů po celém světě od Londýna a New Yorku přes Dubaj až po Šanghaj. Současný vzhled hotelu je výsledkem důkladně promyšlené a naplánované rekonstrukce, jejímž záměrem bylo nabídnout hostům to nejlepší ze současného interiérového designu a představit hotel v podobě a s vybavením pro 21. století s jeho estetickými i technologickými nároky i vymoženostmi.

Narozdíl od typického designového showroomu si v hotelu můžete na vlastní kůži vyzkoušet, jak se v designovém prostředí bydlí, jak se v něm usíná a probouzí. Zároveň hotel nabízí možnost vyzkoušet si a zažít, jak fungují tzv. chytré technologie.

Jedna z estetických teorií říká, že to, co není prakticky použitelné, nemůže být skutečně krásné. Vlajková loď hotelové sítě Pytloun, designový Grand Hotel Imperial je ve všech ohledech ukázkou místa, kde se estetická hodnota snoubí s vysoce praktickým využitím. Zároveň tak slouží jako hluboký zdroj inspirace pro všechny, kdo mají zájem svou vlastní domácnost zařídit v moderním duchu a v souladu se šetrným využitím zdrojů.

Podobu veřejných prostor navrhli Roman Vrtiška a Vladimír Žák z renomovaného studia VRTIŠKA • ŽÁK. Ti jsou také autory kompletních dvou řad pokojů Superior a Superior Deluxe – unikátní designové pokoje pak byly navrženy dalšími předními architekty na míru právě pro tento projekt.

Pokoj s názvem Kompozice 319 vychází z obrazu Pieta Mondriana, Simple Pleasure zase nabízí na stěnách i na stropě úryvky ze slavných literárních děl v různých jazycích. Pokoj On the Roof dovednou kompozicí prvků evokuje dojem, že se nachází na střeše hotelu, pokoji #UAXdesign pak dominuje stěna plná hravých obrázků a hesel.

Část pokojů svým designem opěvuje genia loci Liberce a jeho okolí. Například v pokoji Kráska severu budete spát přímo pod Ještědským hřebenem, který tvoří čelo postele. To je nasvíceno LED pásky, jejichž barvu si můžete sami nastavovat a tím zcela měnit atmosféru celého pokoje. To je ostatně možnost, která je k dispozici ve většině pokojů.

 

Právě se děje

Další zprávy