Kdo tu cenu dostane? Malíř, konceptualista, nebo filmařka

Kdo tu cenu dostane? Malíř, konceptualista, nebo filmařka
David Böhm a Jiří Franta
Prezentace Davida Böhma a Jiřího Franty nazvaná Diplopie navazuje na jejich výstavu nazvanou Echolog, která se konala na jaře tohoto roku v Galerii Jiřího Švestky.
Davida Böhma a Jiřího Frantu zařadila porota do finále již potřetí, oceňuje především jejich konceptuálně-obsesivní práci s kresbou.
Název díla Diplopie, v českém překladu dvojité vidění, odpovídá rozvržení instalace Davida Böhma a Jiřího Franty v Domě u pánů z Kunštátu - snížili strop místnosti tak, že hlavní dění se odehrává v části horní, do které se musí divák vyšplhat po žebříku.
Foto: Jiří Hloušek
Kultura Kultura
29. 11. 2012 10:34

Video s detektivní zápletkou, malby, fotografie nebo kresby skryté za falešným stropem nabídla expozice pěti (až šesti) nominovaných finalistů Ceny Jindřicha Chalupeckého 2012, která se po třech pražských ročnících vrátila do Brna. Práce finalistů Vladimíra Houdka, Richarda Loskota, Jiřího Thýna, Adély Babanové a Jiřího Franty s Davidem Böhmem zaplnily první patro Domu pánů z Kunštátu. Nového držitele prestižní ceny pro umělce do 35 let porota vyhlásí 30. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy