Bude Theronová pátrat po dezertérovi?

Reuters, Hej
22. 9. 2006 21:41
Los Angeles - Charlize Theronová a Tommy Lee Jones jednají o herecké účasti v připravovaném filmu z války v Iráku.
Charlize Theronová
Charlize Theronová | Foto: Aktuálně.cz

Zatím nepojmenovaný projekt bude režírovat Paul Haggis, autor oscarového Crashe. Film vypráví o otci, který pátrá po svém synovi, jenž byl dosud vzorným vojákem - ale po návratu z války v Iráku záhadně zmizel a byl prohlášen za dezertéra.

Jones by měl ztvárnit v thrilleru otce, Theronová policistku. Herečka byla loni nominována na Oscara za výkon ve filmu North Country; zlatou sošku si odnesla už jednou, v roce 2003 za hlavní roli ve filmu Zrůda.

Tommy Lee Jones
Tommy Lee Jones | Foto: Aktuálně.cz

Tommy Lee Jones si zatím naposledy zahrál i v u nás uvedeném Altmanově Zítra nehrajeme. I on je držitelem Oscara, získal ho v roce 1993 za roli ve filmu Uprchlík.

Předlohou filmu se stal investigativní článek Marka Boala, který vyšel v Playboyi pod názvem Smrt a zneuctění. Vypráví skutečný příběh o starém muži, který odmítl, že by jeho syn mohl být dezertérem, a odhalil vraždu, jež jeho zmizení vysvětlila.

Haggis nicméně příběh trochu upravil; film bude režírovat podle vlastního scénáře, na kterém spolupracoval přímo s Boalem. Natáčení by mělo vypuknout už v listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy