Bratři Formanové zakládají u Vltavy festival. Navazuje na Smíchovskou Arenu, kde hrál Vlasta Burian

Hana Slívová Hana Slívová
27. 4. 2017 12:27
Divadlo Bratří Formanů zakládá festival divadla, nového cirkusu, hudby a vizuálního umění jménem Arena. Letos proběhne 14.–18. června na smíchovské náplavce u železničního mostu.
Z představení Juri - kosmonaut
Z představení Juri - kosmonaut | Foto: Divadlo Bratří Formanů

První ročník nového venkovního festivalu Arena 2017, jehož hlavním cílem je podle bratrů Formanových vytvořit u Vltavy odpočinkové místo, se bude konat od 14. do 18. června na smíchovské náplavce u železničního mostu. Zahájí ho česká premiéra představení Deadtown: Forman Brothers’ Wild West Show.

Vedle zcela nového projektu uvidí diváci i Aladina, výtvarné představení Matěje Formana uváděné na lodi Tajemství, a JURI-kosmonaut, příběh o výletu do vesmíru v režii Petra Formana. Kvůli představení vznikne na břehu Vltavy speciální planetárium. 

Kromě divadelních večerů nabídne festival také řadu koncertů na souši i na lodi, tančírnu, dílny pro děti a také speciální "formanovskou" odpočinkovou zónu. 

"První ročník festivalu opíráme především o naše aktivity. Do budoucna bychom ale rádi představili tvůrce a projekty, se kterými jsme se setkali na našich cestách, kteří nás inspirují či jsou s námi nějakým způsobem spojení," řekl Petr Forman. 

Umístěním festivalu na náplavku bratři Formanové symbolicky navazují na provoz divadla Smíchovská Arena. To na daném místě fungovalo v letech 1891 až 1938 a na jevišti zažilo i Vlastu Buriana

 

Právě se děje

Další zprávy