Beyoncé zaplatí školné čtyřem talentovaným studentkám. Oslaví tak rok od zásadní desky Lemonade

Hana Slívová Hana Slívová
25. 4. 2017 18:05
Zpěvačka Beyoncé vydala loni feministické album Lemonade, na kterém podporuje černošské ženy v odvaze žít život přesně podle svých představ. Roční výročí "limonády" oslaví nabídkou zaplacení školného čtyřem dívkám studujícím výtvarné umění, hudbu, literaturu nebo afroamerická studia.
Beyoncé chce pomoci talentovaným studentkám.
Beyoncé chce pomoci talentovaným studentkám. | Foto: Archiv Beyoncé

Beyoncé, jedna z nejvlivnějších žen pop music, se rozhodla, že podpoří talentované studentky v jejich dalším rozvoji. U příležitosti prvních narozenin feministického alba Lemonade nabízí vysokoškolské stipendium čtyřem dívkám, které studují umění, hudbu, literaturu nebo afroamerická studia. Vybírat bude z frekventantek Berklee College of Music, Howard University, Parsons School of Design nebo Spelman College.

Stipendium podle vyjádření na jejím webu dostanou studentky, které se nebojí myslet kreativně, jsou sebevědomé a uvědomělé. Peníze poslouží pro studium od příštího školního roku. 

Zpěvaččino angažované koncepční a zvukově originální album Lemonade si vysloužilo pozitivní ohlasy fanoušků i kritiky, na letošních cenách Grammy ovšem prohrálo s tradičně znějící nahrávkou 25 od Britky Adele. 

Pětatřicetiletá Beyoncé čeká se svým mužem, raperem Jay-Z, dvojčata. Společně už vychovávají pětiletou dceru Blue Ivy. 

 

Právě se děje

Další zprávy