Berlinale 2013: 12 festivalových hitů. Kolik z nich uvidíme ve Varech?

Berlinale 2013: 12 festivalových hitů. Kolik z nich uvidíme ve Varech?
Mladý vdovec žije v americké poušti, která byla zamořena nukleárními testy. Na odlehlém místě obklopeném panenkami, kterým obyvatelé přisuzují magické schopnosti, čeká na konec světa. Hlavní hvězda filmu River Phoenix zemřel těsně před koncem natáčení v roce 1993. Režisér George Sluizer se v roce 2012 rozhodl drama Dark Blood dokončit bez něj.
Na Berlinale se představí závěr volné trilogie Paradies. Podtitul posledního dokumentárně laděného dílu je Hoffnung (Naděje). První díl Láska jste mohli vidět na karlovarském filmovém festivalu, prostřední část Víra měl premiéru na loňském festivalu v Benátkách. Tentokrát Ulrich Seidl sleduje obézní dívky na "hubnoucím táboře", které touží po sebejistotě a lásce.
Šedesátnice Bettie opouští svou matku i práci a odjíždí pryč. Právě se totiž dozvěděla, že její dlouholetý partner odešel za mladší ženou. Díky nenaplánované cestě se setká se svým vnukem, s nímž tráví čas u moře. Režisérkou dramatu On my way (Elle s'en va) je Emmanuelle Bercot, která hlavní roli napsala pro Catherine Deneuve.
V sekci Forum bude uvedeno americké drama A Single shot režiséra Davida M. Rosenthala (Golden door, Janie Jones. John (Sam Rockwell) se s brokovnicí vydává na lov a míjí ceduli o zákazu. Místo srnky omylem zastřelí mladou ženu. Situace se tak rázem mění a muž se v panice snaží udělat vše proto, aby skutek zakryl.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
7. 2. 2013 6:50

63. ročník filmového festivalu Berlinale se koná od 7. do 17. února v německé metropoli. Prestižní festival nabídne stovky filmů, mezi nimiž budou světové premiéry očekávaných filmů, ale i retrospektivní přehlídky. Jakých 12 nových filmů by vám nemělo uniknout? A kolika z nich se v létě dočkáme v Karlových Varech?

 

Právě se děje

Další zprávy