Axl Rose zuří. Nechce do Síně slávy s Guns N´Roses

Kultura ČTK Kultura, ČTK
12. 4. 2012 14:57
Po Sex Pistols bude Axl Rose možná dalším, kdo odmítne uvedení do Rokenrolové síně slávy

New York - Legendární hardrocková skupina Guns N' Roses se 14. dubna dočká uvedení do Rokenrolové síně slávy. Pocta však místo radosti vyvolává spíš rozpaky. Zpěvák Axl Rose totiž kategoricky odmítá přijmout místo v Síni slávy a nechce se zúčastnit ani slavnostní ceremonie. Jedním z důvodů, proč se Rose na slavnostním večeru neukáže, je údajně i přítomnost kytaristy Slashe.

I přes jasný zpěvákův nesouhlas organizátoři akce počítají s tím, že Axla Rose do Síně slávy uvedou společně s ostatními původními členy Guns N' Roses. "Důrazně žádám, abych do Síně slávy nebyl uveden v nepřítomnosti... nikdo také nemá svolení, aby mluvil za mě," uvedl Rose.

V Rockové síni slávy se Guns N´ Roses připojí k legendám, jakými jsou například Elvis Presley, Rolling Stones či Black Sabath. Jedinou skupinou, která zatím odmítla přijmout ocenění za přínos rokenrolu, jsou punkoví Sex Pistols.

Skupina Guns N´ Roses se rozpadla před dvaceti lety, svou vinu na rozpuštění rockové legendy měly právě hádky Axla Rose a kytaristy Slashe. Axl Rose později získal práva na název slavné kapely a vytvořil vlastní verzi Guns N´ Roses, ovšem jediným původním členem v ní zůstal on sám.

Mluvčí Slashe uvedl, že kytarista na ceremonii v sobotu 14. dubna v Clevelandu přijde. Do Rokenrolové síně slávy budou uvedeni také hiphopová skupina Beastie Boys, američtí rockeři Red Hot Chili Peppers, zpěvačka Laura Nyro, písničkář Donovan a britské skupiny The Small Faces a The Faces, ve kterých v 60. a 70. letech hráli Rod Stewart a pozdější kytarista Rolling Stones Ronnie Wood.

 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy