Trumpův právník Giuliani si v Boratovi sahal do kalhot, teď za to získal anticenu

ČTK ČTK
24. 4. 2021 14:52
Vítězem jedné z kategorií anticen Zlatá malina pro nejhorší filmy se stal Rudy Giuliani. Právník amerického exprezidenta Donalda Trumpa nedobrovolně účinkoval v pokračování komedie Borat. Několik trofejí získal i snímek Music, za který dostala Zlatou malinu jeho režisérka, zpěvačka Sia, i představitelky hlavních rolí Kate Hudsonová a Maddie Zieglerová.
Rudy Giuliani
Rudy Giuliani | Foto: Reuters

Giuliani loni padl do pasti britského komika Sachy Barona Cohena, který za ním poslal falešnou novinářku a nechal ho při tom natáčet skrytou kamerou.

Mladá herečka, která ve filmu vystupuje jako reportérka zajímající se o Trumpovu reakci na pandemii covidu-19, na závěr scény pozvala právníka na skleničku a sundala mu mikrofon. Giuliani si pak lehl na postel a začal si sahat do kalhot, když do pokoje vtrhl Borat a křičel: "Je jí patnáct, je pro tebe příliš stará."

Právník Giuliani dostal Zlatou malinu za herecký výkon ve vedlejší roli. Nejhorším hercem v hlavní roli byl vyhlášen Mike Lindell, šéf americké firmy na výrobu lůžkovin. Ten natočil dokument Absolute Proof (Konečný důkaz), v němž se snažil dokázat tezi o manipulaci amerických prezidentských voleb. Jeho snímek získal i hlavní cenu.

Vítězi dalších kategorií se stala americká rodinná komedie Dolittle o lékaři, který umí mluvit se zvířaty, a polské erotické drama z produkce Netflixu 365 dní.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace Golden Raspberry Awards, která má přes 1000 členů a vítěze volí on-line. S nápadem udělovat filmové anticeny přišel v roce 1980 kalifornský publicista a fanoušek John Wilson.

365 dní je na Netflixu jeden z nejsledovanějších snímků, podle měření ho ale lidé vypínají po dvou, třech minutách, tvrdí filmový kritik Kamil Fila | Video: Kamil Fila, Blahoslav Baťa
 

Právě se děje

Další zprávy