Aňa, Ester a Lela Geislerovy se na výstavě Rodinný komplex sejdou se svou maminkou

Kultura Kultura
27. 6. 2017 7:00
Herečka Aňa Geislerová a její sestry - výtvarnice Lela a herečka a vizuální umělkyně Ester - se sejdou spolu se svou maminkou Věrou, taktéž výtvarnicí, na společné výstavě Rodinný komplex. Ta bude od zítřka k vidění v trutnovské Galerii Uffo.
Kresba Lely Geislerové, nejstarší ze tří sester.
Kresba Lely Geislerové, nejstarší ze tří sester. | Foto: Archiv Lely Geislerové

Nejstarší ze sester Geislerových Lela je kreslířka, její krátké komiksové stripy Zen žen znají čtenáři týdeníku Respekt. Aňa se kromě hraní pustila do psaní, předloni vydala knihu deníkových zápisků P. S. Nejmladší Ester, absolventka Ateliéru nových médií na pražské Akademii výtvarných umění, se pak věnuje videoartu i herectví. Společně se svou maminkou, akademickou malířkou Věrou Geislerovou, budou vystavovat vůbec poprvé.

Videa z diplomová práce Ester Geislerové
Videa z diplomová práce Ester Geislerové | Video: YouTube / Ester Geislerová

"Aňa a Ester jsou známé především díky svým hereckým aktivitám, ne každý ale ví, že všechny tři sestry se věnují vizuálnímu umění a že svůj výtvarný talent zdědily z největší části pravděpodobně po své mamince Věře," vysvětluje ředitel trutnovské Galerie Uffo Libor Kasík.

"Paní Geislerová se kromě monumentální malby a figurativní abstrakce věnovala jako jedna z prvních u nás oblasti art videa,"dodává.

V galerii se tak budou různorodé aktivity rodiny Geislerovy prolínat. "Autorky představí svá díla od malby přes komiks až k videoinstalacím a zvukovým instalacím," dodala kurátorka Paulina Skavova. Výstava bude otevřená do 28. července.

 

Právě se děje

Další zprávy