Americký herec Tim Robbins zahrál na filmovém festivalu ve Varech i se svou kapelou. Sklidil aplaus

ČTK ČTK
4. 7. 2018 22:16
Americký herec a režisér Tim Robbins se ve středu představil na 53. mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary i jako hudebník. V městském divadle vystoupil spolu se svou rockovou skupinou The Rogues Gallery Band.
Tim Robbins v Karlových Varech.
Tim Robbins v Karlových Varech. | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Karlovy Vary - Devětapadesátiletý Tim Robbins hrál na kytaru a zpíval se svým hudebním doprovodem před zcela zaplněným hledištěm městského divadla v Karlových Varech. Na vystoupení se přišel podívat i prezident festivalu Jiří Bartoška nebo výkonný ředitel Kryštof Mucha, ale i řada dalších známých osobností, které pobývají na festivalu.

Tim Robbins And The Rogues Gallery Band, jejichž skladby hudebně odkazují například k Bruci Springsteenovi nebo Bobu Dylanovi, vydali stejnojmennou desku v roce 2010.

Jak už v Karlových Varech Robbins na sebe prozradil, jeho rodiče byli hudebníci. Odmala tak hrál na mandolínu nebo kytaru. Ale také skládal. Napsal a nahrál všechny skladby ve svém filmu Bob Roberts, který Robbins osobně uvedl v Karlových Varech.

Hlavní hvězda festivalu se v Karlových Varech setkal s diváky hned několikrát. Kromě červeného koberce na zahajovacím seriálu uvedl své filmy Kolébka ve větru a Bob Roberts, v letním kině pak na sedm Oscarů nominovaný film Vykoupení z věznice Shawshank, ve kterém hrál spolu s Morganem Freemanem.

VIDEO: Tim Robbins v Karlových Varech. 

Tim Robbins na kameru krátce pohovořil o současném americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi. | Video: KVIFF
 

Právě se děje

Další zprávy