Herec Baldwin při natáčení omylem zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 10. 2021 8:54
Americký herec Alec Baldwin při natáčení westernu Rust nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku a postřelil režiséra filmu Joela Souzu. S odvoláním na policii o tom v pátek informoval server Variety. Podle vyšetřovatelů Baldwin střílel ze zbraně, která sloužila jako rekvizita.
Foto: Reuters

Postřelena byla 42letá kameramanka Halyna Hutchinsová, kterou z odlehlé lokace vrtulník převezl do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. Tam zraněním podlehla. Raněného 48letého režiséra Souzu převezla ambulance do nemocnice do Santa Fe, kde je na jednotce intenzivní péče.

Alec Baldwin na natáčení nešťastnou náhodou zastřelil filmařku a zranil režiséra. | Video: Reuters

Úřad šerifa v Santa Fe uvedl, že v souvislosti s incidentem nebyl nikdo zatčen a nebyla vznesena obvinění. Detektivové zahájili vyšetřování, vyslýchají svědky.

"Vyšetřování stále aktivně pokračuje," uvedl mluvčí šerifa Juan Rios. Podle něj se nyní vyšetřování soustřeďuje na to, jakým typem munice se střílelo.

"Podle vyšetřovatelů se zdá, že při natáčení jedné scény byla použita zbraň, ze které se střílelo, jako rekvizita," řekl Rios. Policie ve svém vyjádření nepoužila slovo "nehoda" a hodnocení incidentu odložila na pozdější dobu, upozornil server Variety.

Agentura AP napsala s odkazem na list Santa Fe New Mexican, že novináři viděli 63letého Baldwina před úřadem šerifa v slzách. Událost nijak nekomentoval.

Sdružení kameramanů International Cinematographers Guild (ICG) potvrdilo, že Hutchinsová utrpěla smrtelné zranění. "Podrobnosti jsou v této chvíli nejasné, snažíme se zjistit více a podporujeme plné vyšetření tohoto tragického incidentu," uvedlo vedení ICG v prohlášení.

Rust je westernový snímek z pera režiséra Souzy, na kterém se jako koproducent podílí i Baldwin. Herec známý z filmů Manželství, Podnikavá dívka či Beetlejuice ve westernu obsadil roli psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému 13letému vnukovi odsouzenému na smrt.

 

Právě se děje

Další zprávy