AC/DC přiveze do Prahy zpěvák Guns N’ Roses Axl Rose. Johnsonovi hrozila absolutní ztráta sluchu

Kultura Kultura
Aktualizováno 18. 4. 2016 13:55
Zpěváka australské hardrockové kapely AC/DC Briana Johnsona nahradí i pro evropské turné lídr Guns N' Roses Axl Rose. Johnson, který byl frontmanem AC/DC od roku 1980, přestal s kapelou koncertovat v březnu, protože mu dle lékařů hrozila ztráta sluchu. V neděli 17. dubna pak členové kapely na svém oficiálním webu potvrdili, že Rose nahradí Johnsona i pro evropské turné. "I když bychom rádi dokončili turné tak, jak jsme ho začali, respektujeme Bryanovu volbu. Jsme odhodláni dokončit koncerty kvůli všem lidem, kteří nás léta podporují, a jsme poctěni nabídkou Axela Rose," stojí v prohlášení. Kapela vystoupí 22. května i v pražských Letňanech.
Zpěvák Guns N' Roses Axl Rose
Zpěvák Guns N' Roses Axl Rose | Foto: ČTK

Axl Rose se ke skupině připojí na evropskou část turné, která začíná 7. května v Lisabonu. 22. května zahrají AC/DC v Praze. Termíny deseti odložených koncertů v USA budou oznámeny v nejbližších dnech. I na nich se představí Axl Rose.

"Pražský koncert je již delší dobu vyprodaný. Držitelé vstupenek, kteří nejsou spokojeni s volbou hostujícího zpěváka, mohou kontaktovat kancelář Live Nation Česká republika," uvedl za pořádající agenturu Live Nation Petr Novák.

Lékaři Johnsona ohledně ztráty jeho sluchu varovali letos na začátku března, nakázali mu, aby okamžitě přestal koncertovat. Kapela kvůli tomu částečně pozměnila harmonogram svého turné.

 

Právě se děje

Další zprávy