reklama
 
 

Slavné Kšánovo řeznictví obnovil jeho kamarád "ajťák". Nechtěl, aby se z něj musel stát vegetarián

AKTUALIZOVÁNO 12. 9. 2016
Jedno z nejvyhlášenějších pražských řeznictví Kšána a syn, které majitel na začátku června údajně ze zdravotních a rodinných důvodů zavřel, je znovu otevřeno. Na stejném místě, s podobným týmem a sortimentem, jen s jiným názvem a majitelem. Miroslav Makara se k tradici Kšánova řemesla hlásí a hodlá v něm v Břevnovském řeznictví pokračovat.

Slavné Kšánovo řeznictví na Břevnově už zase funguje. Zákazníky od 30. srpna obsluhují stejní lidé, obchod ale vede Miroslav Makara, dlouholetý kamarád Františka Kšány, který podnik v červnu ze zdravotních a osobních důvodů zavřel. 

"S Frantou (František Kšána starší, pozn. red.) se známe dlouho. Obchod mi z legrace nabídl ještě před tím, než ho zavíral. Chvíli jsem přemýšlel a vzal jsem to. Nechtěl jsem, aby se na vyhlášeném místě prodávaly nekvalitní produkty. Už jenom proto, aby se ze mě kvůli tomu nestal vegetarián," řekl Aktuálně.cz Makara.

Milí zákazníci, dnešním dnem jsme pro Vás otevřeli nové "Břevnovské řeznictví". Přijďte ochutnat kvalitní maso z českých chovů a dobroty vlastní výroby, na které jste již zvyklí. Na staré známé adrese vás přivítají vaše oblíbené tváře a s těmi novými se určitě rádi seznámíte. Těšíme se na Vás a zachovejte nám přízeň, věříme, že i nadále budete u nás velmi spokojeni!

Zveřejnil(a) Břevnovské řeznictví dne 30. Srpen 2016

V prodejně zaměstnal lidi, kteří již dříve pracovali pod vedením rodiny Kšánů. "Řešili jsme to v kuse snad čtrnáct dní, během kterých se mi podařilo zjistit vše, co jsem potřeboval," vysvětluje.

Makara chce udržet kvalitu masa, na kterou byli zákazníci zvyklí u jeho předchůdce. A přestože předtím pracoval v IT oboru, podle prvních reakcí na facebookovém profilu jsou reakce zákazníků pozitivní. 

"Hrdě se hlásíme k tradici pana Kšány a na tom je postaven i koncept obchodu," vysvětluje s tím, že v nabídce zůstanou osvědčené kousky. Přesto chce v budoucnu zavést řadu novinek. 

Rodinná firma Kšána a syn vznikla v roce 1996 a od začátku ji kromě kvalitního masa proslavil vstřícný přístup k zákazníkům.

Syn Františka Kšány odešel před dvěma lety a společně s Ambiente rozjel v Dlouhé ulici podnik Naše maso. "Se svým otcem jsem pracoval 20 let a dělal věci, jak chtěl on, a společně jsme budovali podnik. Proč jsem odešel, pochopí jen ten, kdo se svým rodičem pracoval tolik let," řekl loni na podzim v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

autor: Petra Jansová | 12. 9. 2016

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    Komerční sdělení
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama