Pražské bistro dělá jedny z nejlepších burgerů v Evropě. Skončilo v první dvacítce

Magazín Magazín
10. 8. 2021 11:29
Praha se může pochlubit jednou z nejlepších burgráren v Evropě. Jmenuje se Dish, na Vinohradech má hned dvě pobočky a v žebříčku, který pravidelně vyhlašuje cestovatelský web Big 7 Travel, skončila na 16. místě.
Burger z bistra Dish.
Burger z bistra Dish. | Foto: dish.cz

Vinohradské bistro Dish má mezi Pražany pověst nejlepší burgrárny ve městě. Není tedy divu, že se hosté do jeho dvou poboček v Belgické a Římské ulici často dostanou, jen když si předem udělají rezervaci. Vyhlášený podnik ale letos ocenil také mezinárodní cestovatelský web Big 7 Travel, který Dish zařadil mezi padesátku míst s nejlepšími burgery v Evropě.

Pražské bistro v žebříčku skončilo na 16. příčce a předstihlo konkurenci ze Skandinávie, Německa nebo Španělska. "V Dishi si sami melou maso, zakládají si na kvalitních ingrediencích a chuťové kombinace udržují co nejjednodušší," vyzdvihli redaktoři z Big 7 Travel, kteří tipy na nejlepší burgery sbírali od svých čtenářů.

"Bestseller podniku je burger zvaný Chilli Shack, který kombinuje hovězí s ementálem, čedarem, smaženou cibulkou, slaninou, naloženými papričkami a dotaženou slaninézou (slaninová majonéza, pozn. red.). Dalším černým koněm je Koza Nostra, kde kozí sýr doplňují sušená rajčata a fíková majonéza," napsal ve své recenzi herec Lukáš Hejlík, který Dish umístil na svou Gastromapu.

Oblíbenou burgrárnu v roce 2012 založili restauratér Matouš Petráň a marketingový expert Petr Král, kteří ke spolupráci přizvali šéfkuchaře Jiřího Janoucha. "Nemám rád burgery, jejichž chuť člověka někde v půlce už úplně přestane bavit. Kromě mletého a housky mám rád sýr, dole i nahoře výrazné omáčky, které spolu jdou dobře dohromady. Něco, aby křuplo, a něco kyselejšího nebo svěžejšího," popsal loni Petráň svůj recept na ideální burger pro Radio Wave.

Připravte si burger s barbecue omáčkou a křupavou slaninou, jak ho dělají v Dishi

Ve vinohradské burgrárně Dish vymysleli uzenou variantu svého nejprodávanějšího jídla. Říkají mu Smoky Dish a místo kečupu do něj mažou barbecue omáčku a majonézu z uzených paprik. | Video: Zdeněk Bašus
 

Právě se děje

Další zprávy