ČTK
26. 6. 2019 17:30
Francouzský podnik Mirazur v jihovýchodním městečku Menton se podle žebříčku World's 50 Best Restaurants stal nejlepší na světě. Restaurace argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca byla oceněna během úterní slavnostní ceremonie v Singapuru, jíž se zúčastnilo 1200 hostů. Je to již druhý jeho letošní úspěch - v lednu získal třetí michelinskou hvězdičku. Kulinářské podniky hodnotí 1040 kuchařů, novinářů a cestovatelských gurmetů. Kritici ale tvrdí, že chybí jasně definovaná hodnoticí kritéria. Podívejte se na deset nejlepších podniků, které v žebříčku uspěly.
Disfrutar (Barcelona, Španělsko)
V avantgardní barcelonské restauraci Disfrutar čarují tři šéfkuchaři z legendárního podniku El Bulli. Hosté mohou ochutnat až třicet chodů, mezi nimiž se objevuje například studená zeleninová polévka ve formě sendviče nebo tekutý salát.