Nejlepší restaurace na světě je ve Francii. Hostům tu nikdy nevaří jídlo, co už jedli

ČTK ČTK
26. 6. 2019 17:30
Francouzský podnik Mirazur v jihovýchodním městečku Menton se podle žebříčku World's 50 Best Restaurants stal nejlepší na světě. Restaurace argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca byla oceněna během úterní slavnostní ceremonie v Singapuru, jíž se zúčastnilo 1200 hostů. Je to již druhý jeho letošní úspěch - v lednu získal třetí michelinskou hvězdičku. Kulinářské podniky hodnotí 1040 kuchařů, novinářů a cestovatelských gurmetů. Kritici ale tvrdí, že chybí jasně definovaná hodnoticí kritéria. Podívejte se na deset nejlepších podniků, které v žebříčku uspěly.
Maido, Lima, Peru
Maido, Lima, Peru | Foto: Profimedia.cz

Maido (Lima, Peru)

Maido pod vedením šéfkuchaře Mitsuharua Tsumury mísí japonskou a tradiční peruánskou kuchyni. Podnik vloni a předloni zvítězil v kategorii Nejlepší jihoamerická restaurace. Jeho specialitou je například šťavnatá treska marinovaná v miso pastě s oříšky nebo tofu zmrzlina. 

 

Právě se děje

Další zprávy