reklama
 
 

Citlivá rekonstrukce vily na Kraví hoře: Díky zaoblenému balkónu dostala nový charakter

4. 2. 2018
Dům se měl po rekonstrukci proměnit na moderní bydlení a zároveň splynout se svým okolím. Hlavním motivem přestavby se stal zaoblený balkón původního objektu. "Byly použity vytříbené a vzájemně nekontrastní materiály - štuková omítka, eloxovaná dřevohliníková okna, terrazzo, žula, pohledový beton a copilit - ve snaze vytvořit moderní objekt schopný harmonického zapojení do historického rámce okolních staveb," popisují architekti z brněnského ateliéru Urban Čelikovský. Jejich projekt nominovala mezinárodní odborná porota i do užšího výběru České ceny za architekturu.

autor: Petra Jansová | 4. 2. 2018

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    Komerční sdělení
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama