Nová doba, host zpovídá kuchaře. Karlínský bar maže rozdíly, působí záměrně nehotově

Nová doba, host zpovídá kuchaře. Karlínský bar maže rozdíly, působí záměrně nehotově
V létě je na chodníku pod vzrostlým stromem také zahrádka, kde se dá posedět až do deseti hodin večer.
Sezonní ingredience kuchaři odebírají z trhů. Drůbež, na kterou se v karlínské pobočce specializují, jim dodává farma Druhaz v Sedlčanech.
Majitelé chtějí vytvářet jednoduchá jídla s velkým důrazem na detail a kvalitní přísady.
Nové bistro, které je v pořadí už třetí pobočkou značky Kro, se nachází v Sokolovské ulici poblíž tramvajové tepny v pražském Karlíně.
Foto: Radek Ulehla
Magdaléna Medková Magdaléna Medková
17. 9. 2021 6:00
Poblíž tramvajové tepny v pražském Karlíně vzniklo moderní bistro s barem a venkovním posezením. Je v pořadí už třetí pobočkou značky Kro, která před pár lety začala působit u Jiřího z Poděbrad. Podnik nabízí kvalitní kávu, poctivé jídlo a kvalitní ingredience z českých farem. Karlínská pobočka má venkovní posezení a bar, který zákazníky nechává nahlédnout pod ruce kuchařů.

"Uvolněná dispozice staví bar na stejnou úroveň jako otevřenou kuchyni a oba pulty dominují celému prostoru. Návštěvníci se mohou posadit k oběma, konverzovat s mistry svého oboru a pozorovat proces tvorby drinku či pokrmu. Bar může být oproti kuchyni nekrytý, a tím pádem jsou barman i host doslova na stejné úrovni," vysvětlují autoři interiéru v Sokolovské ulici, architekti David Neuhäusl a Matěj Hunal. Podívejte se.

 

Právě se děje

Další zprávy