Dříve do něj jezdili na technickou prohlídku. Teď v bývalém servisu podávají steaky

Dříve do něj jezdili na technickou prohlídku. Teď v bývalém servisu podávají steaky
STeaK restaurant odkazuje názvem na historii místa. V dvoupodlažní továrenské budově dříve pracovali mechanici, kteří lidem rozdávali razítka za dobrý stav auta. Před dvěma lety se v bývalém servisu zabydlel šéfkuchař Jiří Dittrich.
Bývalý továrenský prostor se za pomocí Dittricha proměnil v zážitkovou steakovou gastronomii. Co se týká interiéru, navrhl ho architekt Pavel Kříž, autor "deštného pralesa" v olomoucké restauraci Entrée a  a zelení obrostlých kanceláří Nano Energies.
"K automobilovému dědictví, které by se mohlo zdát jako přítěž a něco, co je potřeba popřít a vymazat, jsme přistoupili zcela opačně. Prostor o rozloze 320 metrů čtverečních jej neodmítá, ale autenticky a po svém přijímá. Na první pohled je to patrné v použitých materiálech - využili jsme pláty surového plechu, černou ocel nebo roxory," říká architekt.
Podobně jako vyhlášený podnik Entrée i STeaK restaurant nabízí posezení v zeleni.
Foto: BoysPlayNice
Magdaléna Medková Magdaléna Medková
2. 6. 2020 9:18
Není to tak dávno, co do čtvrtě Hodolany jezdili Olomoučtí na povinnou technickou. V servisu hučely motory, zatímco řidiči čekali venku, až jim kontroloři vrazí do papírů razítka. Od přestavby starého divadla na luxusní resort ale bylo jasné, že se charakter čtvrti brzy začne měnit. Servis koneckonců koupil nový majitel a ten ho s pomocí architektů proměnil v zážitkovou gastronomii. Podívejte se.

Interiér navrhl architekt Pavel Kříž, autor "deštného pralesa" v olomoucké restauraci Entrée a kanceláří Nano Energies. Stejně jako ve dvou zmíněných interiérech i v STK Restaurant je patrný Křížův rukopis velké fantazie a překračování pravidel.

 

Právě se děje

Další zprávy