Bistro v Praze nabízí "vyuzené" americké jídlo. Interiér připomíná Lynchovy filmy

Bistro v Praze nabízí "vyuzené" americké jídlo. Interiér připomíná Lynchovy filmy
Big Smokers otevřelo koncem roku duo Tomáš Oujezdský a Silvie Jacksonová. Jejich snem bylo přenést do méně zprofanované části Prahy 7 kus Ameriky. Milovník severoamerické kuchyně Tomáš Oujezdský má už s gastronomií pár let zkušenosti, na Letné vlastní bistro Mr. HotDoG, kde před vypuknutím koronavirové krize bylo každý večer plno. "Kultura severní Ameriky mě ovlivňuje už od mládí. Tenkrát třeba přes hudbu až po estetiku obecně. Jídlo následovalo. Podnik Mr. HotDoG si zákazníci oblíbili, a to, že funguje, mi určitě dodalo sebevědomí do dalšího projektu," říká Oujezdský.
Dobře našlápnuto měla dvojice i s Big Smokers v dolních Holešovicích, koronavirus ale nečekaně zasáhl do provozu všech restaurací a bister, které se musely situaci přizpůsobit. Buď zavřely, anebo zvolily jinou cestu, jídlo začaly rozvážet a předávat z okénka a vchodových dveří. Jsme tak svědkem doby, kdy bistra, restaurace a hospody začaly fungovat na podobném principu jako stánky s párkem v rohlíku. Sice s delší čekací dobou, zato s kvalitnějším jídlem.
Interiér podniku Big Smokers vytvořili architekti Pavel Nový a Vít Svoboda z ateliéru 0,5 Studio. Minimalistickému prostoru dominuje zelená a červená barva, je rozdělený celkem na čtyři části, přičemž dominantou je velká udírna, která šíří vůni celým prostorem a vytváří specifickou atmosféru místa.
V denní části, kam dosáhne přirozené denní světlo, směřuje pozornost k nabídce v typickém americkém stylu, napsané černým tiskacím písmem na bílé tabuli. Zákazníci si tu mohou objednat a u výdeje si převzít svoji porci na tácu. Podobně jako v jídelně.
Foto: Jan Zima
Magdaléna Medková Magdaléna Medková
19. 4. 2020 11:31
Sedmička patří mezi části Prahy, kde je gastronomie téměř na každém kroku. Většina zařízení v ní kvůli koronaviru úplně nezavřela, týmy rozváží jídla domů a obsluhují u výdejních okének. Týká se to také bistra Big Smokers, které začalo fungovat na sklonku minulého roku. Pyšní se novým interiérem i kuchyní v americkém stylu. Představte si na chvíli postpandemický stav a vyrazte si s námi na večeři.

Big Smokers otevřelo koncem roku duo Tomáš Oujezdský a Silvie Jacksonová se snem přenést do méně zprofanované části Prahy 7 kus Ameriky. Milovník severoamerické kuchyně, Tomáš Oujezdský, má už s gastronomií pár let zkušenosti, na Letné vlastní bistro Mr. HotDoG, kde před vypuknutím koronavirové krize bylo každý večer plno.

"Kultura severní Ameriky mě ovlivňuje už od mládí. Tenkrát třeba přes hudbu až po estetiku obecně. Jídlo následovalo. Podnik Mr. HotDoG si zákazníci oblíbili, a to, že funguje, mi určitě dodalo sebevědomí do dalšího projektu," říká Oujezdský.

 

Právě se děje

Další zprávy