Big Mac slaví 50 let. Do Česka dorazil o čtvrt století později, chutná pořád stejně jako v roce 1967

Magazín Magazín
2. 8. 2018 8:22
Populárnímu Big Macu je padesát. Přestože mu výživoví poradci nemohou přijít na jméno, funguje například jako ekonomický ukazatel a ve Spojených státech má vlastní muzeum. Od roku 1967, kdy se vůbec poprvé servíroval, se jeho chuť nezměnila a základem jednoho z nejznámějších burgerů na světě zůstávají tři bulky pečiva, dva plátky hovězího, nakládaná okurka, salát, cibulka a speciální omáčka.

Big Mac slaví 50. narozeniny

Big Mac poprvé připravil v roce 1967 Američan Jim Delligatti, majitel pensylvánské restaurace McDonald's a zároveň jeden z prvních franšízantů řetězce. O rok později už sendvič oficiálně nabízely všechny pobočky ve Spojených státech, přestože zpočátku vedení s jeho zavedením nesouhlasilo kvůli vyšší ceně. Hamburger se tehdy prodával za 27 centů, Big Mac za 45.

Delligatti se za vynálezce Big Macu nikdy nepovažoval. "Nevymyslel jsem žárovku. Jen jsem ji zašrouboval do objímky," uvedl na toto téma. 

 

Právě se děje

Další zprávy