reklama
 
 
Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Baví mě přinášet do životů radost, říká architektka Eva Lövenhöferová

Místa, kde trávíme čas během dne, na nás působí. Ovlivňují, jak se cítíme a jestli jsme šťastní. Důležitým krokem ke šťastnému životu je obklopit se tím, co máme rádi, co je opravdu naše. Změnit svoje prostředí znamená změnit svůj život. Ať už se jedná o bydlení, nebo prostor pro práci.

"Klienti za mnou přichází, protože se chtějí cítit dobře ve svém domově nebo firmě. Mají různé životní styly, potřeby i nároky. Proto jim naslouchám a vycházím vstříc jejich individuálním potřebám," hovoří o své práci Eva Lövenhöferová, architektka ze Studia Evalofa, a dodává: "svoji práci dělám proto, že mě baví pozitivně ovlivňovat lidské životy."

Když za architektkou Evou přišla majitelka stylového domu s přáním udělat novou a působivou předsíň, bylo potřeba udržet styl zařízení. Duše klientky totiž miluje Provence. Architektka se naladila na jihofrancouzskou notu, a tak vznikl efektní vstup do domu, který v každém příchozím zanechá příjemný dojem. Povedlo se jí interiér sladit. Podle Steva Jobse není design jen to, jak věci vypadají, ale i jak fungují. A proto byl nově vytvořený prostor navíc přizpůsoben i dětem.

mladou rodinou začala spolupráce eliminací ozvěny v domě a pocitovým zateplením prostoru. Koupili si moderní novostavbu, do které se nastěhovali se svým ročním dítětem. Architektka navrhla nádhernou knihovnu, která se stala dominantou obývacího pokoje. V interiéru byly použity koberce, záclony a závěsy. Ty spolu s originálním místem pro knihy pohlcují zvuk a zateplují jinak minimalistický vnitřek domu, takže záměr se podařil.

Maminka se rozhodla vybudovat pokoj pro šestnáctiletého syna. Architektka Eva zareagovala na potřeby teenagera vytvořením prostoru s dostatkem soukromí a místa pro odpočinek. V pokoji je 160 cm široká postel. Rodiče při vstupu nemají možnost hned vidět, co jejich syn dělá. Postel má polštář na opření, takže slouží i ke studiu v pohodlné pozici. Její zajímavostí jsou elektro zásuvky. Realizace byla pokračováním spolupráce, která začala úspěšnou rekonstrukcí kuchyně a obývacího pokoje.

Rodina s dětmi v pubertě řešila rekonstrukci řadovky. Po dvaceti letech bydlení potřebovala změnu, ideálně s leskem a noblesou. Začalo se proměnou přízemí. Architektka vyměnila nábytek, dlažbu a dřevěnou podlahu. Pak inovovala koupelnu. Splnila přání týkající se velkého prostoru na vaření. Vytvořená knihovna obsahující televizi slouží částečně jako zvukový izolant od sousedního domu, což byl další požadavek. Bílý lesk byl zkombinován se dřevem a dalšími výraznými barvami. Tato divoká variace zcela odpovídá energičnosti rodiny.

Takto vypadá kuchařka architektky funkčních interiérů. Vaří podle zkušeností a neustále improvizuje podle chuti svých zákazníků. Pokud byste se chtěli s architektkou Evou seznámit osobně, přijďte ve dnech 4.-7. 10. 2018 na veletrh FOR INTERIOR. Studio Evalofa zde bude mít poradnu. Čas konzultace je třeba domluvit předem.

autor: Studio Evalofa | 21. 9. 2018 11:06

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama