Fotoblog z Rock for People: Sbohem a Medvídek, Lucie!

Lucie, sbohem, nezapomeneme...
Festival vyvrcholil dvouhodinovým koncertem Lucie, která v Hradci králové zakončovala své comebackové turné. Pod hlavním pódiem se sešli snad všichni návštěvníci festivalu a vůbec se nebáli s kapelou zpívat. Areálem se šířila směs nostalgie a euforie.
Hlavní stage ale naprosto ovládli také The Strypes. Je jim kolem osmnácti let, perfektně ovládají své nástroje, znějí jako ranní The Who a nebojí se do toho říznout. Areálu se dostala hlučná porce big beatu 70. let.
Molotov Jukebox zahráli neposedný set, jako festivalová kapela se mixem balkánské hudby a swingu osvědčili skvěle. V hlavní roli je zpěvačka a herečka Natalia Tena, kterou můžete znát z Harryho Pottera nebo Hry o trůny.
Na holandskou elektro indie kapelu The Naked and Famous se přijela podívat i Česká televize.
Foto: Ondřej Horák
Aktualizováno 6. 7. 2014 12:05
V Hradci Králové skončil jubilejní 20. ročník festivalu Rock for People. Podívejte se, jak to vypadalo na jedné z největších letních oslav hudby prostřednictvím fotoblogu Ondřeje Horáka.

Rock for People 2014 - Podívejte se na fotoblog z největšího českého hudebního festivalu, který dnes končí v Hradci Králové.

Dvouhodinovým koncertem vyvrcholilo v Hradci turné skupiny Lucie, které zahájila 26. května v košické Steel Areně. Lucie zahrála v původním složení Koller, Robert Kodym, P.B.CH. a Michal Dvořák. Coby druhý bubeník s nimi vystoupil i syn Davida Kollera Adam a v několika písních hostovalo dívčí smyčcové kvarteto. Známé refrény zpívala s kapelou největší návštěva ze všech koncertů letošního Rock for People, pod pódiem se tísnily tisíce lidí. Podle pořadatelů letošní ročník festivalu navštívilo přes dvacet tisíc lidí.

Podívejte se ale na fotografie z celého festivalu.

Program byl letos o něco slabší, shodou se fanoušci i experti, na druhou stranu nabídl některá neokoukaná jména, která publikum nadchla.

Spolupořadatel akce Petr Fořt podotkl, že rozumně uvažujícímu člověku musí být jasné, že si festival nemůže dovolit kapely typu U2. "Navíc třídenní festival by neměl být založený na jednom obrovském jménu, na které půjde většina finančních prostředků. Festival by měl být o atmosféře nejen na pódiích, ale i všude okolo včetně stanového městečka a barů," uvedl Fořt.

Festival, jehož rozpočet přesahuje 50 milionů korun, poslední dva ročníky skončil ve ztrátě. "Máme plány a vize, ale ekonomická situace je důležitá. Nedá se donekonečna prodělávat a brát si úvěry, přece jenom máme rodiny," sdělil Fořt. "Jako pořadatel mám radost z pohledu na lidi, kteří dělají atmosféru festivalu, ale jsem trochu zklamaný návštěvností. Mám pocit, že někteří trochu nedoceňují věci jako kvalitní program nebo štábní kulturu celé akce," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy