VIDEO Zhang Yimou se chystá ohromit Cannes svou novinkou

18. 4. 2014 14:41
Snímek Coming Home je příběhem čínského disidenta zarámovaný letopočty 1920 a 1990. Režisér Klanu létajících dýk se v něm opět potkává s herečkou Gong Li.
Podívejte se na ukázku z filmu Zhanga Yimou Coming Home.

Video - Zvláštního uvedení mimo soutěž se na letošním festivalu v Cannes dočká nejnovější snímek prominentního čínského režiséra Zhang Yimou. A trailer slibuje hodně velkolepou podívanou.

Ve filmu se režisér opět potkává se svou múzou Gong Li (2046, Hrdina, Kletba zlatého květu, Gejša) i Chen Daomingem (Volavka III, Hrdina)

Právě snímky Hrdina a Kletba zlatého květu jsou pro režiséra Zhanga Yimou zásadními. Z jeho tvorby se dají ale připomenout ještě úchvatné Rudé pole, které získalo v roce 1987 Zlatého medvěda na Berlinale a velkolepý Klan létajících dýk.

Novinka Comig Home vypráví příběh čínského disidenta, který jako mladý uprchne do Ameriky před hrozbou nechtěného manželství, ale nakonec se vrací domů o mnoho let později jen aby byl odmítnut svou rodinou a nakonec je poslán do pracovního tábora. Zhang Yimou určitě bude stavět na velmi vypjatých emocích i obrazové kráse. Coming Home, dříve zmiňovaný i pod titulem Return, je adaptací románu The Criminal Lu Yanshi od Geling Yan, jehož děj je zasazen mezi roky 1920 až 1990.

V Cannes se bude promítat ve stejné sekci jako hollywoodská animovaná novinka Jak vycvičit draka 2.

 

Právě se děje

Další zprávy