FOTO Nejlepší restaurace Česka. Kolik vás bude stát jídlo?

Dvě pražské restaurace obhájily michelinskou hvězdu
Alcron (Štěpánská 40, Praha 1) - Pod vedením šéfkuchaře Romana Pauluse se restaurace v letech 2012, 2013 a 2014 dočkala významného ocenění, získala prestižní michelinskou hvězdu. Mezi nejoblíbenější jídla vyhlášeného šéfkuchaře patří například hráškový krém, kuře na smetaně nebo svíčková.
Restaurace v centru Prahy patří mezi nejvyhlášenější podniky v Česku, pravidelně se umisťuje v žebříčku 10 nejlepších restaurací Maurerova výběru Grand Restaurant (český gurmánský průvodce).
V restauraci si můžete pochutnat například na pečených mušlích sv. Jakuba. Za menu o třech chodech zde zaplatíte 1000 korun, za pět chodů pak 1400 korun.
La Degustation Bohême Bourgeoise (Haštalská 18, Praha 1) – Specialitou této restaurace je česká kuchyně inspirována kuchařskou školou Marie B. Svobodové z konce 19. století.
Foto: koláž Aktuálně.cz
Petra Jansová, ČTK
17. 3. 2014 13:46
Dvě české restaurace před pár dny obhájily prestižní michelinské hvězdy. Podívejte se, jak to ve vyhlášených podnicích vypadá a kolik zaplatíte za speciality šéfkuchařů.

Praha – Místo v evropském kulinářském průvodci Michelin si udržely dvě pražské restaurace, Alcron šéfkuchaře Romana Pauluse a La Degustation Boheme Bourgeoise Oldřicha Sahajdáka.

Další ocenění rozdávali michelinští komisaři v kategorii Bib Gourmand, které dostávají kvalitní restaurace s dostupnou cenou do 850 korun. Letos jde o Aromi (Riccardo Lucque a Miroslav Gursz), Aureole (Jiří Král), Divinis (Zdeněk Pohlreich), Sansho (Paul Day) a SaSaZu (Shahaf Shabtay).

Na kolik vás v těchto restauracích přijde večeře nebo oběd? Kdo šéfuje v oceňovaných kuchyních a jaké speciality vám doporučují gurmánští odborníci?

 

Právě se děje

Další zprávy