Na smažák zapomeňte! Takhle vaří nejlepší čeští kuchaři

Miroslav Kalina, Roman Paulus a Jiří Štift
Pod vedením Romana Pauluse si restaurace Alcron už potřetí za sebou vyvařila michelinskou hvězdu. Prestižní gastronomické ocenění vyvolalo velký mediální zájem o jeho osobu.
Ve svému menu nabízí jídla inspirovaná světovou gastronomií, stejně tak i českou klasiku.
"Nejintenzivnější byl ten první měsíc a rok. Neustále mě někdo kontaktoval. Já s tím ale tenkrát neuměl moc pracovat. Nic jsem neodmítal a byl jsem ochotný přijet kamkoliv a kdykoliv," přiznal.
Zkušenosti z vaření v Anglii a Rakousku ho obohatily především jako člověka. "Nicméně to hlavní jsem se naučil až tady za posledních šest let a díky podmínkám, které nám poskytl Alcron. Dostali jsme zde důvěru a klid na práci," dodává.
Foto: Vojtěch Marek
Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 5. 10. 2014 14:34
Podívejte se do zákulisí nejvyhlášenějších restaurací České republiky.

Fotogalerie - Roman Paulus, Miroslav Kalina, Jiří Štift nebo Jaroslav Sapík patří mezi špičky české gastronomie. Pravidelně se umisťují na předních příčkách nejrůznějších kulinárních žebříčků, řada z nich se objevuje na televizních obrazovkách. Roman Paulus z hotelu Alcron navíc již třikrát obhájil prestižní michelinskou hvězdu.

Podívejte se do zákulisí jejich kuchyní, ve kterých připravují vyhlášené pokrmy, a přečtěte si, jakým surovinám dávají přednost a nad čím naopak zdvihají varovný prst. 

 

Právě se děje

Další zprávy