Zpívá celá rodina. Vladimír Mišík se na pódiu potká se svou ženou i třemi dětmi

Hana Slívová Hana Slívová
14. 9. 2017 21:48
Písničkář Vladimír Mišík, jeho manželka Eva, synové Maťo a Adam a dcera Bára se sejdou na jednom pódiu v rámci nového koncertního cyklu Family Jam, který na jeviště přivede slavné muzikantské rodiny. První setkání se odehraje v pražském Lucerna Music Baru v pondělí 16. října 2017. 
Foto: Archiv rodiny Mišíků

S nápadem na rodinný koncert Mišíků přišla žena Vladimíra Mišíka Eva, projekt ale do konkrétních obrysů dotáhl až rodinný kamarád Šimon Kotek.

"Menší rodinná akce vznikla už před pěti roky, když měl Vláďa 65. narozeniny. Tehdy mu všechny tři děti jako dárek složily a nazpívaly písničku Cukrová záhada a společně se všichni sešli na jednom pódiu," říká Eva Mišíková. Když jsem pak nedávno začala i já občas zpívat s kapelou E+Mausy, napadlo mě, že bychom mohli něco podniknout," dodává.

K Mišíkově kapele Etc… se tak v Lucerna Music Baru přidá hudebníkův nejmladší syn Adam, jenž s otcem nedávno nazpíval novou verzi skladby Variace na renesanční téma. Představí se i kapela Gingerhead, ve které hraje další syn Maťo Mišík, a také Eviny E+Mausy. Na pódiu se během večera ukáže i dcera Bára.

Mišík pracuje na nové desce

Vladimír Mišík nahrál s kapelou Blue Effect hit Slunečný hrob, který zazněl ve filmu Pelíšky, prošel kapelou The Matadors a od roku 1974 vystupuje se skupinou Etc…, s níž přes personální změny a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech koncertuje dodnes.

Do současné chvíle kapela vydala 10 řadových alb, kompilace a také DVD k 60. narozeninám Vladimíra Mišíka. V roce 2014 oslavili Etc… na turné s řadou hostů 40. narozeniny.

Letos v březnu oslavil Vladimír Mišík sedmdesátku, v den jeho narozenin měl premiéru dokument režisérky Jitky Němcové Nechte zpívat Mišíka. V současné době pracuje s kapelou na  novém albu.

 

Právě se děje

Další zprávy