Drsná Xena se vrátí! O seriálu uvažuje i Lucy Lawless

mad
22. 7. 2015 10:52
Legendární bojovnice Xena bude mít nový seriál. Obsazení zatím není jasné, ale mluví se o účasti Lucy Lawless.
Lucy Lawless jako Xena
Lucy Lawless jako Xena | Foto: MCA TV

Praha – Známý fantasy seriál Xena vznikl jako spin-off Hercula, který se začal vysílat v roce 1995. Hlavní rolí "princezny bojovnice" se proslavila herečka Lucy Lawless a diváci ji mohli vidět na obrazovce v celkem šesti sériích.

Televize NBC nyní ohlásila, že chystá reboot Xeny. Producenty budou Rob Tapert a Sam Raimi, kteří pracovali už na původním seriálu. V současnosti hledají scenáristy a není zatím jisté, zda se Lawless vůbec vrátí. Zdroje The Hollywood Reporter říkají, že by ji tvůrci do seriálu rádi v nějaké roli obsadili.

Lawless na nedávném Comic-Conu, kterého se účastnila v rámci propagace seriálu Ash vs. Evil dead, v němž hraje, prohlásila, že oživení postavy podporuje bez ohledu na svou účast v projektu. Dodala, že by bylo vtipné, kdyby vznikl reboot jako u seriálu Ash vs. Evil dead, kdy uvidíme naštvanou Xenu ve středním věku, jak kouří.

Pokud půjde vše podle plánu, seriál by se měl vysílat v roce 2016. Zatím není jasné, kolik bude mít dílů, ale posledních 20 let dokazuje, že seriál za sebou má velmi silnou základnu fanoušků. 

Poslední díl Xeny se vysílal v roce 2001. O 10 let později fanoušci nadšeně podpořili vznik filmu, ale k realizaci nakonec nedošlo. Lawless si poté zahrála v seriálech Battlestar Galactica (2004) Spartacus: Krev a písek (2010), Spartacus: Bohové arény (2011).

 

Právě se děje

Další zprávy