V novém Šíleném Maxovi se potkává Mel Gibson s Tomem Hardym

Kultura Kultura
16. 4. 2015 17:08
Podívejte se nový trailer k Šílenému Maxovi: Zběsilé jízdě s podtitulem Legacy, které spojuje původní sérii s novým filmem, kde Mela Gibsona nahradí Tom Hardy.
Charlize Theron v jedné z rolí
Charlize Theron v jedné z rolí | Foto: Warner Bros.

Praha – První trailer na akční film Šílený Max: Zběsilá jízda zveřejnilo studio Warner Bros. loni v prosinci a mluvilo se o bláznivém úletu, který si však okamžitě získal fanoušky. Před několika dny následovat další trailer a nyní je k zhlédnutí ukázka, která kombinuje starou sérii s novým pojetím v režii George Millera.

Snímek má být "rebootem" australské série, která proslavila Mela Gibsona v 80. letech. Hlavní postavu Maxe v postapokalyptickém světě hraje Tom Hardy, kterého jsme mohli naposledy vidět v krimi dramatu Špinavý prachy (2014), jež u nás vyšlo na DVD.

Film se odehrává ve vyprahlé pouštní krajině, kde mezi sebou bojují lidé, aby si zajistili základní životní potřeby. Objevují se dva rebelové na útěku, kteří mohou být nadějí k obnovení řádu světa. Jedním z nich je Max (Hardy),více muž činu než slova, který se vypořádává se smrtí manželky a jejich dítěte. Ve filmu se také objeví Charlize Theron, jejíž postava Furiosa se snaží dostat přes poušť ke svému rodišti.

Nová ukázka je průřezem trilogie Šílený Max, jejíž díly šly do kin v letech 1979, 1981 a 1985, a navazují na ni záběry ze Zběsilé jízdy. Ty po několika rychlých prostřizích, které doprovází majestátní hudba, uvede ohnivý titulek. Následují záběry na masivní pouštní bouři, zoufale se tvářící Charlize Theron nebo hlavního záporáka, který s šíleným výrazem zahlásí, jaký je to krásný den.

Šílený Max: Zběsilá jízda vtrhne do českých kin 14. května.

Trailer na nového Šíleného Maxe odkazuje ke svým kořenům
 

Právě se děje

Další zprávy