FOTO Burning Man zářil v poušti. Jeho Pool se objeví v Praze

Instalaci Jen Lewin nazvanou Pool si vyzkouší i návštěvníci pražského festivalu Signal, který se uskuteční v polovině října.
Burning Man.
Kruhové městečko je složeno z řady tematických kempů a umělecká díla jsou tak jejich přirozenou součástí.
Uprostřed celého komplexu každoročně vzniká rozsáhlý chrám.
Akce simuluje svébytnou uměleckou metropoli. Rok od roku ale přitahuje stále víc celebrit, což jí na volnomyšlenkářské atmosféře nepřidává.
Foto: Reuters
Kultura Reuters Kultura, Reuters
2. 9. 2014 12:46
Jedno z nejzajímavějších uměleckých děl slavného amerického festivalu Burning Man uvidí i návštěvníci přehlídky Signal v Praze.

Fotogalerie - V nevadské poušti Black Rock Desert se konal osmadvacátý ročník festivalu Burning Man na místě překřtěném na "Playa", což je odvozené od anglického slovesa play, neboli hrát si.

Burning Man je týdenní festival, který založili hippies. Každý rok se na něm sejde asi šedesát tisíc lidí, aby na něm strávili poslední srpnový týden. Mnozí z nich přijedou, aby představili svá umělecká díla vytvořená právě pro festival. Po týdnu vše zase beze stopy zmizí.

Letos festival na začátku poněkud zaskočila bouře, která je v těchto místech opravdu výjimečná a zrušila celý první den festivalu.

Jedinečnou příležitost vidět jedno z děl festivalu Burning Man budou mít i návštěvníci druhého ročníku pražského Festivalu světla Signal (16. - 19. října). Představí totiž interaktivní instalaci americké umělkyně Jen Lewin nazvanou Pool. V pouštním provedení se ovšem jmenovala Super Pool.

 

Právě se děje

Další zprávy