Cimrmanovo České nebe míří do českých kin

Kultura ČTK Kultura, ČTK
20. 9. 2012 14:54
Divadelní hra České se bude promítat v přímém přenosu v kinech

Praha - České nebe, hra fiktivního českého génia, vynálezce, cestovatele a vlastence Járy Cimrmana se objeví v historicky prvním přímém přenosu do kin v České republice. Projekce proběhne 4. října u příležitosti 45. narozenin divadla, které nese Cimrmanovo jméno.

Kromě zhlédnutí inscenace v pohodlí svého oblíbeného kina v  HD kvalitě budou mít diváci možnost vybrat si své nejoblíbenější přednášky pro seminář. Do projektu se přihlásilo šest desítek kin.O přestávce provede diváky zákulisím včetně herecké šatny v roli reportéra nový člen souboru Divadla Járy Cimrmana Vojtěch Kotek. Režie přenosu se ujal Jan Svěrák

Každému návštěvníkovi ve všech kinech bude o přestávce nabídnuta sklenka sektu, aby si publikum mohlo alespoň na dálku s oslavenci v Praze přiťuknout. Diváci na webových stránkách hlasují o tom, které přednášky populárních cimrmanologů chtějí v přímém přenosu z Žižkovského divadla během narozeninového představení slyšet. Největší naději mají Herecké desatero, Železniční stomatolog a Cimrmanova teorie poznání. Pro velký zájem se má slavnostní večer vysílat živě i na portálu Seznam.cz.

Ve hře České nebe s podtitulem Cimrmanův dramatický kšaft se při slavnostním večeru na jevišti objeví Zdeněk Svěrák, Jan Kašpar, Petr Brukner, Jaroslav Weigel, Genadij Rumlena, Václav Kotek, Michal Weigel a Miloň Čepelka. Délka přenosu bude zhruba dvě a půl hodiny včetně 20minutové přestávky. Předprodej vstupenek byl už ve většině kin spuštěn, prodávají se po 200 nebo 250 korunách. V Praze půjde o kina Aero, Oko, Mat a Radotín.


 

Právě se děje

Další zprávy