Kytarové hvězdy se potkají na festivalu Struneři

ČTK ČTK
12. 5. 2014 9:45
Festival spojí umělce všech věkových kategorií, například Joea Karafiáta, Michala Pelanta, Radima Hladíka i Lukáše Chromka.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Profimédia

Praha - Několik tematických workshopů, celkem osm koncertů a jam session nabízí 12. a 13. května v pražském klubu NoD první ročník festivalu Struneři. Je věnovaný především kytarovým projektům, kytaristům a všemu okolo tohoto nástroje.

Festival spojí umělce všech věkových kategorií, například Joea Karafiáta, Michala Pavlíčka, Michala Pelanta, Radima Hladíka a Lukáše Chromka.

"Festival má jasnou ambici mapovat zajímavé projekty spojené se jmény kytaristů české scény. Nezaměřovat se na žánry, ale kytaru jako hudební nástroj a spíše fenomén jako takový," uvedla za pořadatele informovala Šárka Chomoutová.

Dalším cílem je vytvořit nové příležitosti pro hudebníky k vzájemnému uměleckému dialogu. Celý festival bude zaznamenán a do června vyjde digitálně.

Vstupenky je možné zakoupit buď jako jednodenní pas za 200 korun nebo jako permanentku na oba dny za 350 korun.

V hudebním programu se představí mimo jiné legendární bigbeatová skupina Blue Effect, Michal Pavlíček, duo IAN sázející na souhru akustické kytary a violoncella, člen skupiny The Plastic People of the Universe a mnoha dalších Joe Karafiát, nový indie-rock projekt Munroe v čele s Janem Kunzem z kapely Kofe-in a akustické duo Calm Season.

 

Právě se děje

Další zprávy