SOUTĚŽ Zažijte magický svět Do-Theatre. V Roxy zdarma

Kultura Kultura
18. 10. 2014 14:22
Nabízíme dvojici vstupenek na představení slavného souboru Do-Theatre, které do Roxy přiveze představení inspirované nerealizovaným scénářem Andreje Tarkovského.
Do-Theatre.
Do-Theatre. | Foto: NoD

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dvojici vstupenek na představení  proslulého tanečního divadla Do-Theatre. Průkopníci fyzického divadla a tvůrci naléhavých a poetických choreografií do České republiky poprvé přivezou představení Gofmaniana. Dust of Dreams. Publiku je zahrají rovnou dvakrát, 23. a 24. října v rámci narozeninových oslav klubu Roxy a Experimentálního prostoru NoD BE22.

Podívejte se na ukázku z představení souboru Do-Theatre s titulem Gofmaniana. Dust of Dreams.
Podívejte se na ukázku z představení souboru Do-Theatre s titulem Gofmaniana. Dust of Dreams.

Výherce dvou vstupenek si může vybrat, zda půjde do Roxy ve čtvrtek či v pátek, proto datum uveďte v odpovědi na soutěžní otázku, kterou je nutné poslat do úterý 21. října (do 11:00) na mail [email protected] a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Výherce budeme informovat mailem, jeho jméno bude uvedené na guestlistu před představením v NoD.

Do-Theatre má již od devadesátých let jedinečné postavení na evropské divadelní scéně a bez přestání dále rozvíjí svůj originální styl. Za více než dvacet let existence vystupoval soubor ve více než třiceti zemích po celém světě. V čele Do-Theatre stojí režisér, choreograf a tanečník Evgeny Kozlov, který ve své tvorbě propojuje divadlo s tancem, hudbou a vizuálním uměním. Často spolupracuje s filmaři či psychoterapeuty.

"Taneční představení se mi většinou zdají nudná, raději sleduji filmy, poslouchám hudbu, čtu knihy, nebo jednoduše čerpám ze svých snů a pozorování okolního světa," popisuje Kozlov svou inspiraci.

Představení Gofmaniana. Dust of Dreams je inspirované fantaziemi výstředního německého spisovatele, hudebního skladatele a malíře E. T. A. Hoffmanna i nerealizovaným scénářem Andreje Tarkovského "Hoffmanniana". Výpravná a inspirativní tanečně-divadelní show s magickou scénografií, originální hudbou, projekcemi, surreálnými kostýmy a maskami vypráví příběh osamělé duše, která upřednostila snění a iluze před všemi svody tohoto světa.

Do-Theatre.
Do-Theatre. | Foto: NoD

"Zakladatel a umělecký vedoucí DoTheatre Jevgenij Kozlov, původem a ovanutím z Petěrburgu s jeho vrstevnatou uměleckou pamětí, je generačním nositelem víry v posvátné poslání umění, v jehož krajině bydlí spíše než ve skutečnosti. Zasvěcení v Praze DoTheatre znají, a informace o jeho říjnovém hostování má pro ně esoterickou hodnotu," říká divadelní kritička Nina Vangeli.

Jak se jmenovalo představení, s nímž přijeli Do-Theatre do Prahy v roce 2009?

 

Právě se děje

Další zprávy