SOUTĚŽ Vyhrajte vstupenky na koncert Suzanne Vega v Arše

Kultura Kultura
15. 7. 2014 17:49
Nabízíme dvakrát dvě volné vstupenky na koncert Suzanne Vega v Divadle Archa.
Suzanne Vega.
Suzanne Vega. | Foto: Profimédia

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dvakrát dvě vstupenky na koncert Suzanne Vega, která zahraje se svým triem 22. července v pražském Divadle Archa.

Stačí poslat správnou odpověď na otázku uvedenou na konci textu s předmětem Vega v Arše na mailovou adresu [email protected]. Dvěma vylosovaným pošleme vstupenky poštou, proto nezapomeňte uvést i svou adresu. Soutěžit lze do pátku 18. července (do 14:00).

Suzanne Vega live.
Suzanne Vega live.

Zpěvačka, producentka, vypravěčka příběhů z newyorský ulic a „matka MP3“ patří k nejvýraznějším postavám neo-folkového hnutí počátku 80. let. Její úspěšný debut Suzanne Vega z roku 1985 a následující deska Solitude Standing ji katapultovaly na pozici folkrockové hvězdy.

Pro svou šarmantní neokázalost a výjimečný cit pro příběhy velkoměsta a poetiku ulice Susanne Vega získala přízeň publika na obou stranách oceánu. Její koncerty nepostrádají emocionální náboj a
naléhavost, což potvrdila mnohokrát i před českým publikem.

Suzanne Vega se do Čech pravidelně vrací, naposledy zde vystoupila v roce 2012. V červenci vystoupí v Divadle Archa v triu spolu s kytaristou Gerry Leonardem a Dougie Yowellem na bicí.

Suzanne Vega se narodila 11. července 1959 v kalifornské Santa Monice. Studovala tanec, od poloviny 70. let vystupovala jako zpěvačka a kytaristka v newyorských klubech. Hudební scéna NYC a návštěva koncertu Lou Reeda v roce 1979 formovala její následnou kariéru. V roce 1985 vydala úspěšné debutové album Suzanne Vega. Následující deska Solitude Standing představila hitovky Tom’s Diner a Luka, které měly celosvětový úspěch a dočkaly se mnoha coververzí.

Suzanne Vega neúnavně a dlouhodobě podporuje charitativní aktivity a kampaně mj. Amnesty International.

Kdy vydala Suzanne Vega album Solitude Standing?

 

Právě se děje

Další zprávy