Soutěž: Vyhrajte lístky na Mezi ploty, kde naposledy vystoupí Tomáš Klus

Kultura Kultura
15. 9. 2015 9:50
Festival Mezi ploty v areálu bohnické léčebny nabídne stovku účinkujících na čtrnácti scénách. Během svatováclavského víkendu zahrají například Prago Union, Sto zvířat, Kašpárek v rohlíku nebo Ewa Farna. Svůj poslední koncert před plánovanou roční pauzou zde odehraje i Tomáš Klus.
Mezi ploty
Mezi ploty | Foto: Mezi ploty

Praha – Festival Mezi ploty proběhne již tradičně v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Multižánrová akce, která se uskuteční 26. a 27. září, bude rozdělena do programových zón, které osloví rozdílné skupiny návštěvníků.

„Na největší scéně, nazvané Hudební Central Park, vystoupí především muzikanti, kteří dokážou zaujmout široké publikum. Vznikne rozsáhlá Zóna pro rodiny s dětmi s několika hudebními a divadelními scénami, workshopy a dalšími zábavnými aktivitami. Zóna alternativního umění bude věnována nejen vysokoškolákům a intelektuálům, ale všem přemýšlivým lidem, kteří neplují v hlavním proudu,“ vysvětluje ředitel festivalu Robert Kozler.

Mezi ploty
Mezi ploty | Foto: Mezi ploty

Moderátorkou Central Parku bude herečka Simona Babčáková. Kromě uvádění koncertů povede také diskuze s umělci, návštěvníky i pacienty a zapojí se do happeningu, který poodhalí, jaký je život se schizofrenií. 

Organizátoři se letos chtějí zaměřit zejména na atmosféru a vizuální stránku festivalu. Na přípravách Mezi plotů proto spolupracovali se scénografem Petrem Kolínským.

„Park bohnické nemocnice se promění tak, že v něm děti uvidí pohádkové městečko a hipsteři ucítí atmosféru svých oblíbených kaváren a klubů,“ vysvětluje Pavel Vaněk, dramaturg festivalu.

Hlavní náplní festivalu zůstávají hudební koncerty. Letos na Mezi plotech zahrají mimo jiné Ewa Farna, Blue Effect, Rybičky 48, Voxel, Prago Union, Sto zvířat a řada dalších umělců. Rozlučkový koncert před roční pauzou zde odehraje písničkář Tomáš Klus.

Mezi ploty
Mezi ploty | Foto: Mezi ploty

Kromě koncertů si návštěvníci užijí i divadelní představení. V Divadle Za plotem se představí Činoherní klub, který uvede hru Moje strašidlo o lásce a nenávisti až za hrob.

Studio Ypsilon tematicky zvolilo inscenaci #jsi_user o duševně nemocném člověku, kterému internet nahrazuje sociální kontakt.

Soutěž: Vyhrát můžete 5x2 vstupenky na festival Mezi ploty. Stačí odpovědět na soutěžní otázku.

Otázka: Jak se jmenuje zatím poslední album Tomáše Kluse?

Správnou odpověď pošlete na email: "kultura(zavináč)aktualne.cz" do 16. září 23:59. Do předmětu emailu nezapomeňte napsat "Soutěž Mezi ploty". Výherci budou kontaktováni emailem.

 

Právě se děje

Další zprávy