Slovácké divadlo ruší muzikál Chicago. Herečky otěhotněly

ČTK ČTK
27. 8. 2015 10:50
Režisér, který muzikál připravoval, z projektu odstoupil. Divadlo teď řeší, jak divákům nabídnout vhodnou alternativu.
Muzikál Chicago (ilustrační foto)
Muzikál Chicago (ilustrační foto) | Foto: ČTK

Uherské HradištěSlovácké divadlo v Uherském Hradišti ruší jednu z očekávaných novinek letošní jubilejní 70. sezony, muzikál Chicago, který měl režírovat Radek Balaš. Představitelky hlavních rolí přišly před prázdninami do jiného stavu, herečka, jež následně vzešla z konkurzu, poté vážně onemocněla, informoval ČTK herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Premiéra Chicaga měla být 7. listopadu.

"Režisér Balaš, který Chicago rok připravoval, zcela logicky od projektu ustoupil. S několikerou změnou obsazení nemohl divákům garantovat kvalitní výsledek," uvedl nový ředitel divadla Michal Zetel, jemuž zmíněná situace připravila nejhektičtější prázdniny života. "Kromě toho, že jsem se s rodinou stěhoval do Uherského Hradiště, jsem strávil hodiny a hodiny telefonováním s těmi nejlepšími režiséry, kteří by dokázali připravit nový titul," dodal ředitel.

Náhradu za Chicago se mu však zatím vyjednat nepodařilo. "Většina oslovených tvůrců byla okamžitě pro, ale jakmile se dozvěděli, že zkoušet by se mělo začít v řádu týdnů, omluvili se. Je to logické, inscenace se připravuje několik měsíců dopředu. Nezapomínejme, že se musí vyjednat autorská práva, tým spolupracovníků od choreografů přes scénografy a výtvarníky kostýmů, je toho opravdu moc," uvedl Zetel.

Za krajní řešení považuje to, že by některý titul nazkoušel sám nebo ve spolupráci s odcházejícím ředitelem Igorem Stránským. "Musíme se co nejvíc přiblížit tomu, co jsme divákům slíbili. Všechna jednání ještě nejsou u konce, byť do začátku zkoušení už moc času nezbývá," doplnil Zetel.

Podle něj divadlo návštěvníkům slíbilo světový muzikál a stále chce udržet velmi vysokou kvalitu, která ke slovácké scéně patří. Náhrada za Chicago by podle Kubáníka měla být známa do týdne.

 

Právě se děje

Další zprávy