Nejbizarnější hudební akce v Praze? 2075 Osaka Underground

Kultura Kultura
29. 1. 2015 10:19
Kyberpunk, japonská elektronika a temnota jako z Matrixu. V pátek v Praze.
Model CyberMarky.
Model CyberMarky. | Foto: Tomáš Mičák

Praha - Kyberpunková, temná atmosféra jako z Matrixu sourozenců Wachowských nebo slavného Blade Runnera se propojí s moderní, undergroundovou japonskou elektronickou hudbou v pražském YES CLUBu tento pátek 30. ledna od 21 hodin. Vrcholem programu bude provokativní módní přehlídka.

Zajímavý hudebně-příběhový projektem se vrací již potřetí a a oslovuje nejen sice nepočetnou, ale rychle se rozvíjející scéna fanoušků japonské muziky. Osaka zároveň odkazuje na kyberpunkový vizuál elektronických doplňků, neonů a dlouhých plášťů, který západní kulturou prorůstá už od příznačného roku 1984, kdy William Gibson napsal kultovního Neuromancera.

Akci postupně doprovodí šest tematických DJů a kostýmová soutěž v kyberpunkovo-japonském stylu otevřená všem návštěvníkům. Její vítěz získá fotossesion s profesionálním fotografem. Ústředním bodem pak bude módní přehlídka slavného návrhářského studia My Obsession, které se specializuje na alternativní módu a slučuje zdánlivě neslučitelné prvky jako pin-up módu 50.let, moderní materiály jako lack a kovové aplikace, kontroverzní kůži.

 

Právě se děje

Další zprávy