Pokračování Padesáti odstínů rozpálí Češky už v únoru

ČTK ČTK
5. 8. 2015 16:12
Pokračování trilogie je vyprávěno z pohledu Christiana Greye, ve Velké Británii se během čtyř dní prodalo milion výtisků.
50 odstínů šedi (Fifty Shades Of Grey).
50 odstínů šedi (Fifty Shades Of Grey). | Foto: Focus Features

Praha – České čtenářky si budou moct příští rok přečíst další knihu od autorky erotické trilogie Padesát odstínů šedi. Britská spisovatelka E. L. Jamesová novou knihu s názvem Grey vydala v červnu a setkala se opět s obrovským zájmem.

V Česku práva na vydání knihy získalo nakladatelství XYZ, jež vydalo i původní trilogii. "Fanoušci tohoto celosvětového fenoménu si ji budou moct přečíst už v únoru 2016," sdělila ČTK Veronika Sonnková ze společnosti Albatros Media, do níž patří i zmíněné nakladatelství.

Románu s názvem Grey se v Británii jen za první čtyři dny prodalo přes milion výtisků a stal se historicky nejrychleji se prodávajícím titulem, uvedla Sonnková. Kniha navazuje na první díl trilogie, změnu přináší v tom, že je vyprávěn nikoli z pohledu hlavní hrdinky, ale z pohledu jejího dominantního milence Christiana Greye.

Trilogie Padesát odstínů se od roku 2011 v celém světě prodalo více než 125 milionů kusů. V Česku se jen prvního dílu prodalo za první rok distribuce, respektive od září 2012 do prosince 2013, přes 200 tisíc kusů. To je číslo na tuzemský knižní trh obrovské, srovnatelné s málem titulů, například s knihami o Harry Potterovi.

 

Právě se děje

Další zprávy