Lisbeth se vrací i bez Larssona. Čtvrtý díl vyjde v létě

Magazín ČTK Magazín, ČTK
30. 1. 2015 9:45
Kniha vyjde v 35 zemích, dopsal ji spoluautor biografie fotbalisty Zlatana Ibrahimoviče.
Herečka Noomi Rapace jako Lisbeth Salanderová
Herečka Noomi Rapace jako Lisbeth Salanderová | Foto: Bontonfilm

Stockholm/Praha - Pokračování trilogie Milénium švédského spisovatele Stiega Larssona vyjde letos v srpnu, a to rovnou v 35 zemích. Deníku The Guardian to potvrdil sám vydavatel.

Knihu dopsal na základě nedokončeného Larssonova rukopisu vloni v listopadu David Lagercrantz, který se rovněž podílel na osobité biografii švédského fotbalisty Zlatana Ibrahimoviče.

Pokračování původní trilogie Milénium vyjde pod anglickým názvem That Witch Does Not Kill a zaměří se na osudy problémové hrdinky Lisbeth Salanderové. Další podrobnosti příběhu autor neprozradil.

Kniha bude mít pět set stránek a Lagercrantz chce zůstat věrný Larssonově stylu vyprávění. "Chtěl jsem využít obrovskou mytologii, kterou Stieg Larsson v knihách vytvořil," řekl spisovatel švédskému deníku Dagens Nyheter.

"Lisbeth Salanderová není kdovíjaká superhrdinka, nejzajímavější je ten kontext a pozadí," tvrdí Lagercrantz.

Stieg Larsson měl v plánu napsat alespoň dalších sedm románů, zemřel v roce 2004 na infarkt myokardu. Bylo mu 50 let. Knihy Larssona se prodaly v počtu více než 75 milionů výtisků v 50 zemích.

Trilogie Milénium se ve Švédsku dočkala i filmové adaptace, první díl Muži, kteří nenávidí ženy pak v roce 2011 znovu natočil i režisér David Fincher. Do hlavních rolí obsadil Daniela Craiga a Rooney Maru.

 

Právě se děje

Další zprávy