Helen Fielding přijede do Prahy uvést svou poslední Bridget

ČTK ČTK
7. 10. 2014 18:17
Autorka bestsellerů o Bridget Jones přijíždí na pozvání nakladatelství XYZ, které vydalo zatím poslední titul série - Bridget Jonesová: láskou šílená.
Helen Fielding.
Helen Fielding. | Foto: Profimedia

Praha - Do Prahy v listopadu přijede britská spisovatelka Helen Fielding, autorka světových bestsellerů o Bridget Jones. Českým čtenářům přijede představit svou poslední knihu, která vyšla česky na konci září - Bridget Jonesová: láskou šílená. Do Prahy přiletí 10. listopadu v pozdních večerních hodinách, 13. listopadu ráno odlétá.

Třetí díl Bridget Jonesové vypráví o hrdince, které už je 51 let, sama vychovává dvě děti, píše scénář, objevuje sociální média a všemožně se pokouší najít si partnera.

"Helen Fielding píše stále skvěle a tím, že svoji hrdinku dokonale zná, neboť stárne a zraje spolu s ní, dokáže být skutečně autentická. Znovu vás donutí se nahlas smát, budete i plakat a hlavně - budete ji milovat," vzkazuje čtenářům Petr Tychtl, programový ředitel nakladatelství XYZ.

Bridget Jonesová: láskou šílená vychází, stejně jako předchozí díly, v překladu Barbory Punge Puchalské. V Británii vyšla kniha na začátku října loňského roku. Během prvního dne se prodalo přes 47 tisíc výtisků a hned od začátku se kniha vyhoupla do Top 10 žebříčku bestsellerů podle New York Times.

Nakladatelství XYZ získalo práva na vydání knihy v jedné z největších licenčních bitev loňského roku. První díl série Deník Bridget Jones získal v roce 1997 prestižní cenu British Books Award za nejlepší knihu roku, v Česku se prodalo skoro čtvrt milionu výtisků.

Podle knihy byly natočeny divácky úspěšné filmy Deník Bridget Jonesové (2001) a jeho pokračování Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004).

 

Právě se děje

Další zprávy