Harry Potter žije. Je mu 34 a pracuje jako elitní bystrozor

ČTK ČTK
8. 7. 2014 18:43
J. K. Rowlingová zveřejnila krátkou povídku o Harrym Potterovi.
Daniel Radcliffe ztvárnil Harryho Pottera ve filmu. Stárnul společně s ním.
Daniel Radcliffe ztvárnil Harryho Pottera ve filmu. Stárnul společně s ním. | Foto: Warner Bros. Pictures

Londýn - Harry Potter je zpět v krátkém příběhu J. K. Rowlingové. Slavnému kouzelníkovi je už čtyřiatřicet a trochu zešedivěl. Na tváři má novou tajemnou jizvu a nosí stále stejné brýle. Více se fanoušci mohou dočíst na webové stránce Pottermore.

V povídce o patnácti stech slovech, která se objevuje po sedmi letech od poslední vydané knihy, se čtenáři s Harrym a jeho přáteli Ronem a Hermionou setkají při finále Světového poháru v kouzelnické hře na létajících košťatech zvané famfrpál v roce 2014. Harry je už mírně prošedivělý, stále ženatý s Ronovou sestrou Ginny a pracuje pro ministerstvo kouzel jako člen elitní jednotky bystrozorů - kouzelníků specializovaných na boj s temnými silami.

Také Hermiona a Ron jsou stále manželé. Bývalá třídní premiantka pracuje na vysoké pozici v rámci ministerstva kouzel a Ron se rozhodl pro podnikatelskou dráhu.

Informace o hrdinech kouzelnické série Rowlingová fanouškům sděluje provokativním způsobem jako bulvární novinářka Rita Holoubková, která se už objevila v příbězích z Bradavic - školy pro malé kouzelníky. Spisovatelka sama přitom tento typ žurnalistů nemá právě v lásce, doplňuje britský deník The Daily Telegraph.

Rowlingová nehodlá vydat další pokračování románů o Harry Potterovi. Fanouškům ale jako volný odkaz na veleúspěšnou sérii nabídla sbírku povídek Fantastická zvířata a kde je najít, která se dočká i filmové podoby. Pod pseudonymem Robert Galbraith také vydala dva detektivní romány.

 

Právě se děje

Další zprávy