Labutí píseň pro mrtvého papouška? Monty Python naposledy

ČTK Kultura ČTK, Kultura
1. 7. 2014 9:50
Skupina Monty Python začíná s poslední show v londýnské O2 Areně. Přímý přenos uvidí 20. července lidé v kinech po celém světě.
Monty Python a Svatý grál (1975).
Monty Python a Svatý grál (1975). | Foto: Monty Python

Londýn - Britská komediální skupina Monty Python si je jistá, že její show v londýnské O2 Areně přijmou diváci opět dobře. Skupina se sejde na jevišti třicet let po svém rozpadu poprvé v úterý. Celkově odehraje deset představení, poslední je v plánu 20. července.

Jeden z členů skupiny, jednasedmdesátiletý Eric Idle zdůvodnil toto očekávání nadčasovostí jejich humoru, který se řídí základními principy zábavy. Idle také vyzradil, že se jejich výstupů zúčastní například i známý britský fyzik Stephen Hawking, který je velkým fandou skupiny.

"Myslím, že je to něco jako 'předposmrtný památník' pro všechny naše fanoušky," dodal další člen skupiny Terry Gilliam k připravovaným vystoupením, která mají být především výběrem z úspěšných čísel minulosti. 

Monty Python: Mrtvý papoušek. Podívejte se na jednu z legendárních scének.
Monty Python: Mrtvý papoušek. Podívejte se na jednu z legendárních scének.

Když skupina loni na podzim oznámila, že bude vystupovat, vstupenky na představení se v mžiku rozprodaly. Monty Python se proto rozhodli další vystoupení přidat. Dnes ujistili, že pro neúspěšné zájemce stále ještě vstupenky k dobru budou.

Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones k projektu loni řekli, že chtějí vědět, zda dokážou být pořád ještě legrační. Fanoušci mohou od vystoupení očekávat "trochu legrace, spoustu patosu, nějakou hudbu a špetku stařeckého sexu", popsal již dříve chystaná vystoupení Idle.

Poslední představení má také natáčet televize. Přímý přenos show nabídne 20. července také patnáct set kin po celém světě včetně České republiky. A to dokonce i s českými titulky.

Monty Python - The Ministry of Silly Walks (czech)
Monty Python - The Ministry of Silly Walks (czech) | Video: youtube.com

"Díky úžasnému vynálezu pohyblivých obrázků přichází Poslední noc Monty Pythonů do kina blízko vás. Vytáhněte své zauzlované kapesníky a zahřejte ještě jednou svůj mozek při posledním uplakaném, legračním, bouřlivém a skandálním sbohem pěti zbývajícím Pythonům, jejichž vtipy se chystají odejít do důchodu. Na velkém plátně a v HD," vzkázali svým fanouškům členové legendární skupiny.

Monty Python (30. června 2014).
Monty Python (30. června 2014). | Foto: Reuters

Britská komediální skupina (s americkým elementem v podobě Terryho Gilliama) svým surreálným humorem a anarchistickým rozrušováním společenských tabu zrevolucionalizovala na konci šedesátých a začátku sedmdesátých let televizní produkci.

Svůj svérázný humor pak z pořadu Monty Pythonův létající cirkus úspěšně přenesli do tří celovečerních filmů Monty Python a Svatý Grál (1974), Monty Python: Život Briana (1979) a Monty Python: Smysl života (1983).

Šestým členem skupiny byl Graham Chapman, který zemřel na rakovinu v roce 1989.

 

Právě se děje

Další zprávy